Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd poduszki powietrznej w Audi A4 B8

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez bagy,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na desce świeci kontrolka poduszki powietrznej po sprawdzeniu na vcds pojawia sie błąd "9442836 - Lampka kontrolna wyłączonej poduszki bezp. po  str. pasażeraB1016 14 [10001000] - Przerwa w obwodzie lub zwarcie z masą". Jak przekręce wyłącznik poduszki w schowku na off to zapala sie napis pod włącznikiem świateł awaryjnych, czyli chyba działa jak trzeba. gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

Problem rozwiązany. Zamykam temat.

Opublikowano

Nie napisz przypadkiem jak rozwiązałeś, bo po co to komu... jeszcze się komuś przyda...

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie napisz przypadkiem jak rozwiązałeś, bo po co to komu... jeszcze się komuś przyda...

Straciłem tylko czas na napisanie pytania nikt nie pomogł. Awaria dotyczyła klemy pirotechnicznej a diagnoza poduszki pasażera błędna. Tyle w temacie. Pozdrawiam wszystkich 

Edytowane przez bagy
Opublikowano (edytowane)

Nigdzie na forum nie znalazłem informacji o gwarancji na to, że ktoś odpowie czy rozwiąże problem na zadane pytanie. To jest forum, a nie zakład usługowy czy warsztat, gdzie płacisz i żądasz, więc nie wiem do kogo masz pretensje. Tu wszystko odbywa się na zasadzie dobrowolnej w wolnym czasie i za friko. Jak ktoś pomoże i odpowie to fajnie, jak nie, to trudno. Dlatego jest to o tyle ważne, aby w takich przypadkach podać rozwiązanie (gdy je znajdziesz), pomimo tego, że nie otrzymałeś pomocy i odpowiedzi, a nie napisać "problem rozwiązany, zamykam temat". Poprzez takie powtępowanie, nikt tutaj nic nie zyska i możemy zamknąć forum. 

Edytowane przez Muskel1