Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy separator odmy grzybek w 1.8T jest sprawny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamówiłem nowy separator odmy tzw grzybek. Nie wiem czy działa poprawnie podpowie ktoś? Otóż mogę dmuchać i ciągnąć, powietrze wlatuje i wylatuje.

A jak zatkam jedno wejście lub wyjście dmuchając w któreś z wolnych nic się nie dzieje, jak zaciągam przy zatkaniu któregoś czuć że coś tam pracuje. Tak ma być ? Dodatkowo za grzybkiem jest otworek od spadu  którym czuć lekko powietrze przy dmuchaniu i zaciąganiu. 

Ezektor i wszystko z tym związane usunięte. od rurki pcv idzie przewód wpięty w oil catch tank i z niego do dolotu, chcę dołożyć grzybek który już kupiłem ale nie jestem w stanie stwierdzić czy jest sprawny.

IMG_0099.jpeg

Opublikowano

Sprawny.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli już wiadomo  że jest sprawny bez reszty odmy coś on da ? 

Opublikowano

Ale co ma dać? Jak jest niesprawny separator to przy pozostawionym fabrycznie układzie odmy będziesz mieć więcej oleju w dolocie i będzie go trochę przepalać.

Nie bawiłem się w usuwanie tego co napisałeś i nie mam pojęcia czy coś w niesie do tej układanki prócz kilku gramów wagi.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Jaki pozostawiony fabryczny układ ? to do tego posta ? Zapytałem czy działa separator bo kupiłem nowy a starego nie było, napisałeś według opisu który zrobiłem że jest sprawny. wiec zadałem kolejne pytanie a ty mi piszesz że nie sprawny to w końcu jak ? Bez reszty odmy, czyli ezektora i całego jego zestawu. pytałem czy działa ponieważ na moją logikę a oczywiście moge się mylić. przepływ idzie od silnika do tipa, jeśli tak to jak może działać skoro jak dmucham nic się nie dzieje dopiero jak zatkam króciec palcem i ciągnę powietrze drugim to czuć ruszanie membrany czyli tylko na zatkanym przepływie. chcę go założyć ponieważ ponoć reguluje ciśnienie w skrzyni korbowej, czy dopiero pod dużym czy może pod ogromnym podciśnieniem zasysania to membrana spada bez zatkania ?

Edytowane przez Matt00
Dopiska

Opublikowano
33 minuty temu, Matt00 napisał(a):

Jaki pozostawiony fabryczny układ ? to do tego posta ? Z

Pisałeś, że masz usunięty eżektor i coś tam jeszcze więc o to mi chodziło.

Przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz post.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, przem8 napisał(a):

ak jest niesprawny separator to przy pozostawionym fabrycznie układzie odmy

separator nowy i stąd pytałem czy jest sprawny ponieważ nie wiem jak powinien działać. usunięty ezektor i cały zestaw w około to nie fabryczny układ ale mniejsza. piszesz żebym przeczytał post a chyba ty na szybko przeczytałeś nie do końca rozumiejąc.

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć na jakiej zasadzie ta membrana będzie działać jeśli przepływ powietrza jest w stronę tipa ? bo chyba tam leci ciśnienie ? 

a ta membrana wydaje mi się że działa tylko po zatkaniu króćca, czy może dmuchając i ciągnąc powietrze nie jestem w stanie wygenerować takiego ciśnienia a silnik i turbo to zrobi ? 

chcę założyć grzybek ponieważ wyczytałem że on reguluje ilość ciśnienia czy tam nadciśnienia w układzie korbowym

Edytowane przez Matt00

Opublikowano
Godzinę temu, Matt00 napisał(a):

separator nowy i stąd pytałem czy jest sprawny ponieważ nie wiem jak powinien działać

Tak, jest sprawny. Tyle ode mnie.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, przem8 napisał(a):

Tak, jest sprawny. Tyle ode mnie.

Dziękuję :)