Dr_J Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Witajcie, dwa dni temu podczas otwierania drzwi pasażera, klamka została mi w ręce. ASO oczywiście wykazało się niesamowitą dedukcją wskazując na uszkodzenie mechaniczne spowodowane pociągnięciem klamki Uznali przy tym, że to moja wina... chyba miałem nie otwierać samochodu... Koszt części wycenili na okolice 60 PLN, robocizny ponad 1000 PLN 🙈 Pytanie: jak skomplikowana byłaby samodzielna wymiana? Czy wystarczy wymienić tylko ten jeden plastik, który trzyma klamkę? Dzięki za pomoc!
wuPiotrek Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia https://www.youtube.com/watch?v=Sa4F34F8Yx4 jak masz minimalne zdolnosci techniczne to dasz rade to wymienic sam. jesli nie masz to mysle ze zaden mechanik nie wezmie wiecej niz 300zł za wymiane tej klamki (a znajomy mechanik wymienił by Ci to za 'flaszkę'). w najgorszym przypadku moze byc potrzebne zdjecie boczka i wygluszenia - to jest dodatkowe 15 minut pracy. 1000zł sporo 1
Dr_J Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Super, dzięki @wuPiotrek! A czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć numer częsci?
Hugo Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 34 minuty temu, Dr_J napisał(a): A czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć numer częsci W ETKA 😉 1
Dr_J Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Dzieki za podpowiedź @Hugo! Znalazłem taką stronę. Niestety najnowsze dane dla A4 ma dla modelu 2016-2017. Wygląda to na część numer 6: VAG 8W0 837 205 Czy wystarczy wymiana tego elementu? Edytowane 30 Stycznia przez Dr_J
Rozwiązanie Hugo Opublikowano 30 Stycznia Rozwiązanie Opublikowano 30 Stycznia @Dr_J prawa ma inny numer 1
Dr_J Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Fantastycznie! Dziękuję Ci bardzo @Hugo! 🤩 1
Hugo Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Widzę, że dostępna jest tylko ta najnowsza. Może poprawili i już nie urwiesz 1
Dr_J Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Teraz, Hugo napisał(a): Może poprawili i już nie urwiesz Zrobię co w mojej mocy 1
Dr_J Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Dla potomnych: Torx T20 Do wymiany elementu 8W0837206B nie ma potrzeby odkręcać śruby z bocznej części drzwi (2:51 z filmiku wrzuconego powyżej) Once again ogromne podziękowania do @Hugo oraz @wuPiotrek. Wymiana przebiegła szybko i przyjemnie Edytowane 5 Lutego przez Dr_J 2
Rekomendowane odpowiedzi