The Ether Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Dzień dobry, Mam taki problem - ostatnio byłem u mechanika dać auto do sprawdzenia przegubów i mechanik zweryfikował i powiedział aby wymienić przedni lewy zewnętrzny przegub w Audi A4 B9 2.0 TFSI Quattro 2016 (bo faktycznie stukał już nawet na prostych kołach przy dodowaniu gazu) a że reszta przegubów jest ok. Przegub na jaki wymieniałem to był firmy Spidan czy jakoś tak - generalnie oryginał kosztował 2599zł a ten kosztował 1100zł więc cena zrobiła mi różnicę - podobno tej marki jest ok. Po wymianie tego przegubu zauważyłem że przy skręcaniu w prawo (wcześniej na prostych i lewo/prawo chyba też był taki dzwięk) dalej jest taki dźwięk takiego trykotania typowego dla zużytego przegubu - ale jest zdecydowanie słabszy. Jeśli skręcam w lewo to nie słychać - jak myślicie że to może być prawy przegub teraz do wymiany czy coś innego? Mechanik mówił że niby wszystkie są już okej po ostatniej wymianie ale dalej słyszę ten dźwięk - w każdym bądź razie jestem umówiony na kontrole prawego zewnętrznego przegubu i zobaczymy co to będzie aczkolwiek zastanawiam się jeszcze co poza przegubem może wydawać taki dźwięk? Jest on słyszalny przy mocniejszym dodawaniu gazu na skręconych kołach w prawo. Jak coś to naprawiam auto w tym warsztacie: Mapy Google MAPS.APP.GOO.GL ★★★★★ · Warsztat samochodowy Dziękuję i pozdrawiam Edytowane 5 godzin temu przez The Ether
The Ether Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 4 minuty temu, duzy616 napisał(a): Masz Quattro ultra ? Raczej mam torsena, dla potomnych mogę podać VIN do weryfikacji: WAUZZZF4XGA107358
The Ether Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, duzy616 napisał(a): Tu sobie rozkoduj: chyba z tego korzystałem, podrzucę PDFa żeby wiedzieć dokładnie jaki napęd jest: WAUZZZF4XGA107358-spec.pdf
Rekomendowane odpowiedzi