Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Internet cubic telecom i cyfrowy kluczyk w Audi A5 FU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy udało się komuś aktywować internet tzw. "Pakiet Smartfon i Aplikacja".

Proces był stosunkowo łatwy w B9, aktywowałem to wielokrotnie.

W przypadku B10

1. Na stronie CT https://audi.cubictelecom.com/pl otrzymuje info że auto nie jest w bazie

2. W MyAudi mam możliwość przejścia procesu aktywacji ale jestem proszony o potwierdzenie tożsamości w salonie Plus Polkomtel (nie mam jednak dostępu do żadnych danych które mogę przedstawić w Plusie by powiązali auto)

3. Utworzyłem konto w "Internet w samochodzie" od Plusa i potwierdziłem tożsamość. W instrukcji sugerują podłączenie się do WLAN samochodu co sparuje konto plusa z autem, ale w aucie nie ma pakietu danych i nie da się tego aktywować przez brak internetu...

4. Pisałem do support Cubic, twierdza że dla mojego VINu nie ma opcji internetu - co nie jest możliwe przy wybranych opcjach konfiguracji.

Inny nie działający case z zcyforymi usługami to cyfrowy kluczyk.

1. mam opcje cyfrowego kluczyka

2. auto nie otwiera się po przyłożenie karty do klamki

3. w MMI probuje aktywować cyfrowy kluczyk ale jestem odsyłany do aktywacji w aplikacji MyAudi

4. My Audi twierdzi ze "Usługa niedostępna/. Twoje urządzenie jest kompatybilne, lecz usługa wysłała nieprawidłową odpowiedź. Samochód może nie mieć niezbędnego wyposażenia."

Mam do zrobienia akcje

Akcja 06XW

Oprogramowanie 03.01.00/C (28.11.01

Wiem ze jest to akcja która naprawia błąd w którym ekran dla pasażera jest widoczny dla kierowcy w trakcie jazdy, więc wolałbym tego nie robić :D 

Opublikowano
4 godziny temu, pawelinho71 napisał(a):

W przypadku B10

1. Na stronie CT https://audi.cubictelecom.com/pl otrzymuje info że auto nie jest w bazie

2. W MyAudi mam możliwość przejścia procesu aktywacji ale jestem proszony o potwierdzenie tożsamości w salonie Plus Polkomtel (nie mam jednak dostępu do żadnych danych które mogę przedstawić w Plusie by powiązali auto)

3. Utworzyłem konto w "Internet w samochodzie" od Plusa i potwierdziłem tożsamość. W instrukcji sugerują podłączenie się do WLAN samochodu co sparuje konto plusa z autem, ale w aucie nie ma pakietu danych i nie da się tego aktywować przez brak internetu...

4. Pisałem do support Cubic, twierdza że dla mojego VINu nie ma opcji internetu - co nie jest możliwe przy wybranych opcjach konfiguracji.

3. w MMI probuje aktywować cyfrowy kluczyk ale jestem odsyłany do aktywacji w aplikacji MyAudi

4. My Audi twierdzi ze "Usługa niedostępna/. Twoje urządzenie jest kompatybilne, lecz usługa wysłała nieprawidłową odpowiedź. Samochód może nie mieć niezbędnego wyposażenia."

Mam do zrobienia akcje

Akcja 06XW

Wiem ze jest to akcja która naprawia błąd w którym ekran dla pasażera jest widoczny dla kierowcy w trakcie jazdy, więc wolałbym tego nie robić :D 

Jak sie zepsuje MMI nie uznają gwarancji bo nie byłeś na akcji

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Deniro napisał(a):

Jak sie zepsuje MMI nie uznają gwarancji bo nie byłeś na akcji

odebrałem auto tydzień temu Ali wydali mi je z akcją ?

Opublikowano
1 minutę temu, pawelinho71 napisał(a):

odebrałem auto tydzień temu Ali wydali mi je z akcją ?

mowie ogolnie przyszlosciowo 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.02.2025 o 09:56, pawelinho71 napisał(a):

W przypadku B10

Mam do zrobienia akcje

Akcja 06XW

Wiem, że to wiele nie wnosi, ale mam identyczny problem z internetem i kluczykiem cyfrowym w B10. Auto z oprogramowaniem 03.01.00/C. Audi wzywa na jakieś akcje serwisowe w związku z tym? Ktoś to już ma rozwiązane?

Przy okazji - czy ekran pasażera powinien być dobrze widoczny od strony kierowcy? U mnie widać wszystko i teoretycznie mi to nie przeszkadza, ale… :)

Opublikowano
8 minut temu, Bambik napisał(a):

Przy okazji - czy ekran pasażera powinien być dobrze widoczny od strony kierowcy? U mnie widać wszystko i teoretycznie mi to nie przeszkadza, ale… :)

Zgodnie z opisami powinien być w czasie jazdy niewidoczny dla kierowcy. W czasie postoju widoczny także dla kierowcy.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Problem z kluczykiem cyfrowym w nowej A5/S5 udało mi się rozwiązać, potrzebujesz autoryzacji konta głównego użytkownika połączonego z myaudi zautoryzowanego przez videorozmowę lub przez salon. W aplikacji myaudi klikasz na profil w prawym dolnym rogu, następnie Umowa głównego użytkownika i wycofujesz zgodę. Powtarzasz czynność profil->umowa ale w wyborze autoryzacji wybierasz dealera - ja dzwoniłem do sprzedawcy albo videorozmowa(przychodzi ci sms z linkiem po rozmowie na infolinii).

Problemu z bezpłatnym 3GB pakietem nie rozwiązałem, w Plusie mówią że nie wiedzą jak odnaleźć auto w systemie bez numeru esim :(

Ekran pasażera przygasa przy odtwarzaniu video z youtube'a i faktycznie nic nie widać z pozycji kierowcy.

Edytowane przez timmypl

Opublikowano
20 godzin temu, timmypl napisał(a):

Problem z kluczykiem cyfrowym w nowej A5/S5 udało mi się rozwiązać, potrzebujesz autoryzacji konta głównego użytkownika połączonego z myaudi zautoryzowanego przez videorozmowę lub przez salon. W aplikacji myaudi klikasz na profil w prawym dolnym rogu, następnie Umowa głównego użytkownika i wycofujesz zgodę. Powtarzasz czynność profil->umowa ale w wyborze autoryzacji wybierasz dealera - ja dzwoniłem do sprzedawcy albo videorozmowa(przychodzi ci sms z linkiem po rozmowie na infolinii).

Problemu z bezpłatnym 3GB pakietem nie rozwiązałem, w Plusie mówią że nie wiedzą jak odnaleźć auto w systemie bez numeru esim :(

Ekran pasażera przygasa przy odtwarzaniu video z youtube'a i faktycznie nic nie widać z pozycji kierowcy.

Usunąłem wszystkie konta z auta, usunąłem auto z aplikacji, wycofałem „zgodę umowy głównego użytkownika”, przeszedłem proces weryfikacji przez wideorozmowę, ale jestem na tym samym etapie co wcześniej :( urządzenie jest kompatybilne lecz usługa wysłała nieprawidłową odpowiedź. Samochód może nie mieć niezbędnego wyposażenia”, chociaż na 10000% ma. Support ticket otwarty w Audi, ale coś im nie idzie… tylko pytania o rodzaj telefonu, OS, wersja aplikacji itp

Opublikowano

Dodaje screeny z aplikacji i  telefonu w załączniku, przypominam że autoryzowałem przez salon po otrzymaniu informacji z infolinii o  "systemie w konserwacji", kontakt ze sprzedawcą był ostatnią deską ratunku.

image.png

unnamed (2).jpg

unnamed (1).jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.02.2025 o 16:32, Muskel1 napisał(a):

Zgodnie z opisami powinien być w czasie jazdy niewidoczny dla kierowcy. W czasie postoju widoczny także dla kierowcy.

Jasne, tylko w trakcie jazdy jest widoczny dla kierowcy ;)

Internet aktywowany, jest mocno ograniczona liczba placówek Plusa które mogą potwierdzić tożsamość celem aktywacji pakietu danych w Cubic telecom.

INTERNETINTHECAR.PLUS.VODAFONE.COM

Internet in the car

Warto skontaktować się tel.

Opublikowano
  • Autor

Spróbuj zrobić akcje serwisową i wgrać 03.01.00/C

1. Digital Key

- Proces - usuwania i dodawania kont

- aktualizacji 03.01.00/C mi pomogła 

Niestety działa tylko jedna karta, na ten moment nie da się jej aktualizować. Tu trochę szczegółów z podobnego case'u Q6

Zrzutekranu2025-03-3o21_58_36.thumb.png.3556469337bf9fef10e87416f254cc78.png

2. Pakiet danych- Udało mi się aktywować po kontakcie z infolinią która widziała że utworzyłem profil na koncie plusa i że mialem konto z Cubic Telecom powiązane z autem intenertinthecar.PLUS.vodafone

- Salon plusa pierwotnie potwierdził moją tożsamość ale przypisał do konta Plus.InternetWSamochodzi

- Po kontakcie z infolinią i po 24h potwierdzono dane na profilu Cubic Telecom i mam aktywny pakiet

Kontakt:

NUMER MIĘDZYNARODOWY

(+48) 22 426 92 92

08:00 - 18:00

IMG_1108.thumb.PNG.910489296646043aafe6fe67b1b890cf.PNG

Edytowane przez pawelinho71
poprawka

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zapytam tak z głupia czy nie można ciągnąć internetu ze swojej komórki przez wifi ? Kończy mi się roczny abo w cubic telecom i zastanawiam się po co on jest, jeżeli mogę udostępnić wifi samochodowi z mojej komórki. Mam tylko jedną wątpliwość czy wszystkie funkcje będą działać. Miał ktoś może z tym jakieś doświadczenia ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 24.09.2025 o 09:56, vvalery napisał(a):

Zapytam tak z głupia czy nie można ciągnąć internetu ze swojej komórki przez wifi ? Kończy mi się roczny abo w cubic telecom i zastanawiam się po co on jest, jeżeli mogę udostępnić wifi samochodowi z mojej komórki. Mam tylko jedną wątpliwość czy wszystkie funkcje będą działać. Miał ktoś może z tym jakieś doświadczenia ?

Z mojego punktu widzenia - hotspotu w telefonie (w zależności od marki telefonu) często nie da sie włączyć na stałe, niektóre telefony rozłączają przy nieaktywność itp. A samochód z tego co widzę to nie chce się automatycznie łączyć i wymaga dodatkowych kilku kliknięć. Niewygodne przy codziennym używaniu.

Dla mnie idealnie by było gdyby dało się podpiąć własny eSIM bo miałbym to w jednym rachunku z pozostałymi usługami mobilnymi

Odnośnie uruchomienia pakietu internetowego to ja wyklikałem wszystko w aplikacji myAudi, wcześniej miałem potwierdzoną tożsamość przez dealera (nie wiem czy to jest potrzebne dla usługi pakietu internetowego), po wyklikaniu w aplikacji musiałem udać się do salonu plusa i potwierdzić tożsamość dla usług mobilnych. 

Edytowane przez Jahu567
dodano informacje

Opublikowano
W dniu 2.11.2025 o 16:33, Jahu567 napisał(a):

Z mojego punktu widzenia - hotspotu w telefonie (w zależności od marki telefonu) często nie da sie włączyć na stałe, niektóre telefony rozłączają przy nieaktywność itp. A samochód z tego co widzę to nie chce się automatycznie łączyć i wymaga dodatkowych kilku kliknięć. Niewygodne przy codziennym używaniu.

Dla mnie idealnie by było gdyby dało się podpiąć własny eSIM bo miałbym to w jednym rachunku z pozostałymi usługami mobilnymi

Odnośnie uruchomienia pakietu internetowego to ja wyklikałem wszystko w aplikacji myAudi, wcześniej miałem potwierdzoną tożsamość przez dealera (nie wiem czy to jest potrzebne dla usługi pakietu internetowego), po wyklikaniu w aplikacji musiałem udać się do salonu plusa i potwierdzić tożsamość dla usług mobilnych. 

To co goście pisali na grupie S3 FL to działa dobrze ze spota ale niestety sklep z aplikacjami jest niedostępny. Trzeba mieć cubic telecom. 

Edytowane przez vvalery

Opublikowano
W dniu 6.11.2025 o 20:44, vvalery napisał(a):

To co goście pisali na grupie S3 FL to działa dobrze ze spota ale niestety sklep z aplikacjami jest niedostępny. Trzeba mieć cubic telecom. 

Mi sklep z aplikacjami działał po hotspot’cie z telefonu zanim nie aktywowałem cubic.

I potestowałem chwile i okazuje sie ze samochód po jakimś czasie jednak łączył się automatycznie z dostępnym hotspotem