Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z zamkiem drzwi kierowcy w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

mam problem z zamkiem drzwi kierowcy. Mianowicie, jak lekko w nocy przymrozi to drzwi co prawda bez problemu się otwierają, ale klamka chodzi luźno i drzwi nie da się zamknąć, bo odskakują. Po przejechaniu krótkiego odcinka, jak w środku zrobi się cieplej to zamek zaczyna działać poprawnie i można zamknąć normalnie drzwi. Poczytałem kilka postów i ludzie zalecają rozebranie zamka i czyszczenie od środka, lub bez zabaw wymiana na nowy. Wolę wymienić na nowy tylko mam problem z doborem odpowiedniego zamka, żeby kostka pasowała (podobno są różne, zależy od ilości pinów) i działało to z moim wyposażeniem. Prośba o podanie nr części zamka, bo w etce jest sporo różnych pozycji.

image.thumb.png.460430dbae23551e0c03ac6f560f3140.png

Poniżej VIN i wyposażenie:

VIN: WAUZZZ8K59A094694
4F2: Blokowanie drzwi i pokryw centralny zamek "Keyless-Entry"

Audi A4 B8 2008, 3.2fsi quattro.

Edytowane przez Uksz_
Opublikowano

8K0837085A - zacząłbym od wymiany linki, jeśli złapała wody to przymarza i jak pociągniesz to nie wraca póki nie odmarznie

Opublikowano

Generalnie to nie chciałbym wracać do tematu drugi raz, więc po prostu przy okazji mogę wymienić linkę. Tylko z tego co wiem linki są 2. Jedna, która idzie do zamka bezpośrednio z zewnętrznej klamki i druga, która idzie do zamka z wewnętrznej klamki. Dlatego jak już to wymienić od razu zamek z linkami, tylko nadal nie wiem jaki zamek będzie do mnie pasował hmm.