Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd kierunkowskazu w lampach Matrix Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z lampą matrix w przedlifcie, a mianowicie kierunkiem, pojawia mi się błąd prawy przedni kierunkowskaz niesprawny, i miga 2 razy szybciej jak daje że chce skręcić w prawo, w lewo wszystko gra. Wykodowałem dynamiczne kierunki, błąd zniknął, nie pojawia się, ale chciałbym to w końcu zrobić, i się zastanawiam co może być tego przyczyną, przetwornica czy moduł? A może samą lampą? Bez sensu myślę wymieniać wszystko skoro jedno z nich może być tylko padnięte, jak myślicie, co to może byc? 

Edytowane przez irrelevant357

Opublikowano

Co znaczy "wykodowałem dynamiczne kierunki"?

Co dokładnie w którym sterowniku? Który bajt, bit?

Poza tym masz auto z USA więc tam mnie było matrixów, więc skoro je masz, tzn. że były dokładane. Takie informacje należy podać w poście skoro lampy nie były fabrycznie zamontowane.

Kto dokładał i przede wszystkim jak dokładał? Być może tam gdzieś popełniono błąd.

Wrzuć pełny auto-scan. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za szybką odpowiedź, tak, dokładnie, auto z USA i lampy były dokładane, działały z pół roku więc kodowanie było dobre na pewno, tylko po prostu coś się później zepsuło, ogólnie w Front Sensor Driver Assist Byte 21 - Bit 5-7 - 80 AFS_coding_Light_Assist,Matrix beam >> 00, to wyłączyłem bo było irytujące, no i chciałbym to naprawić, tylko tak jak mówiłem, nie wiem za bardzo czy to moduł czy przetwornica, no i czy jak to zmienię to czy coś więcej oprócz samego kodowania które zmieniłem trzeba będzie zrobić? Wrzucę autoscan jak wrócę z pracy 

Edytowane przez irrelevant357

Opublikowano

Wykodowałeś w kamerze funkcję matrix. 

Pytanie jakie sterowniki zostały wstawione do lamp? Europejskie czy przełożyli z USA?

Opublikowano
  • Autor

To jest ogólnie dobre pytanie, wydaje mi się że wstawili USA, bo od tamtego czasu nie działa lane assist- jest widoczne na cockpicie, ale powyżej 60 nie włącza się, ta ikonka jest cały czas szara, no i czytanie znaków też nie działa i jest błąd od tego że jest ograniczone, czasami tylko 35 na godzinę złapie, 3 razy mi się to zdarzyło i trzyma ten znak dopóki nie wyłączę samochodu. A matrix w dalszym ciągu działa - w sensie wycina samochody 

Opublikowano
40 minut temu, irrelevant357 napisał(a):

To jest ogólnie dobre pytanie, wydaje mi się że wstawili USA, bo od tamtego czasu nie działa lane assist- jest widoczne na cockpicie, ale powyżej 60 nie włącza się, ta ikonka jest cały czas szara, no i czytanie znaków też nie działa i jest błąd od tego że jest ograniczone, czasami tylko 35 na godzinę złapie, 3 razy mi się to zdarzyło i trzyma ten znak dopóki nie wyłączę samochodu. A matrix w dalszym ciągu działa - w sensie wycina samochody 

omg to kto Ci to robil takie rzezby ze wiele funkcji nie dziala????