Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S-tronic w Audi A4 B8 nie jedzie na R przy rozgrzanym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Objawy pokazały się na drugi dzień po kupnie  auta a sprzedawca umywa ręce. s-tronic typ 0B5.

1. Przy rozgrzanej  skrzyni, w miejskiej jeździe podczas parkowania wrzucam R. Samochód nie chce jechac, dodając gaz próbuje ruszac ale nie ma sily tak jakby (potrafi wyskoczyć wtedy awaria przekładni, możliwa jazda z ograniczeniami) i znikają biegi nieparzyste do ponownego uruchomienia silnika - Nie zawsze sie to dzieje.  Na zimnej skrzyni R wchodzi bez problemu, jedzie bez zastrzeżeń.
2. Przy miejskiej jeździe, dojezdzając do swiatel kiedy staje, czuje jakby samochód ciągnęło, samochód wyrywa do przodu gwałtownie. Jeśli długo tak stoje na hamulcu, to czuje delikatne wibracje i głośniejszą pracę skrzyni/silnika. Przy tym wydobywa się dziwny smród, jakby spalonego sprzęgła?
Nie dzieje się to za każdym razem kiedy sie zatrzymuje. 
Dodam, że podłączałem samochód pod komputer, nie ma żadnych błędów.

Opublikowano

Skrzynia szrot.

Opublikowano

Sprzedawca musiał znać stan samochodu, to osoba prywatna czy handlarz?

Opublikowano
2 godziny temu, Lovely Man napisał(a):

Sprzedawca musiał znać stan samochodu, to osoba prywatna czy handlarz?

Handlarz

Opublikowano

Nie jeździj tym samochodem bo Ci skrzynia biegów całkiem przestanie działać jak już nie przestała. Objawy uszkodzonej skrzyni biegów.

Reklamacja jak kupiłeś niedawno i walcz o swoje pieniądze, ktoś Ci sprzedał samochód z wadliwą/uszkodzoną skrzynią.

Opublikowano
1 minutę temu, sebamaz napisał(a):

Nie jeździj tym samochodem bo Ci skrzynia biegów całkiem przestanie działać jak już nie przestała. Objawy uszkodzonej skrzyni biegów.

Reklamacja jak kupiłeś niedawno i walcz o swoje pieniądze, ktoś Ci sprzedał samochód z wadliwą/uszkodzoną skrzynią.

Handlarzyk odmówił zwrotu samochodu 🫤 byłem u prawnika i takie sprawy się ciągną do 2lat….

Opublikowano

Opinia rzeczoznawcy i do sądu, a handlarza trzeba ud***ć, pewnie ma sporo za uszami, cofanie liczników i inne przekręty to kryminał

Opublikowano
14 godzin temu, Donq napisał(a):

Dzień dobry. Objawy pokazały się na drugi dzień po kupnie  auta a sprzedawca umywa ręce. s-tronic typ 0B5.

1. Przy rozgrzanej  skrzyni, w miejskiej jeździe podczas parkowania wrzucam R. Samochód nie chce jechac, dodając gaz próbuje ruszac ale nie ma sily tak jakby (potrafi wyskoczyć wtedy awaria przekładni, możliwa jazda z ograniczeniami) i znikają biegi nieparzyste do ponownego uruchomienia silnika - Nie zawsze sie to dzieje.  Na zimnej skrzyni R wchodzi bez problemu, jedzie bez zastrzeżeń.
2. Przy miejskiej jeździe, dojezdzając do swiatel kiedy staje, czuje jakby samochód ciągnęło, samochód wyrywa do przodu gwałtownie. Jeśli długo tak stoje na hamulcu, to czuje delikatne wibracje i głośniejszą pracę skrzyni/silnika. Przy tym wydobywa się dziwny smród, jakby spalonego sprzęgła?
Nie dzieje się to za każdym razem kiedy sie zatrzymuje. 
Dodam, że podłączałem samochód pod komputer, nie ma żadnych błędów.

Mechatronika i kosz sprzęgłowy do regeneracji. Tak jak ktoś wyżej napisał będziesz ciągał się minimum 2 lata a samochodu nie będzie można dotknąć, bo sąd na rozprawie która odbędzie się może za rok stwierdzi że potrzebuje dodatkowej ekspertyzy biegłego i tak to się będzie ciągnęło. Możesz nazwijmy to "prawem dżungli" wyperswadować zwrot kasy albo będziesz ciągał się z typem i na koniec zostanie Ci mebel który i tak musisz naprawić a straci na wartości przez ten czas minimum 1/4 ceny. W tym kraju wygrywają cwaniacy i tą samą bronią trzeba z nimi walczyć.

3 godziny temu, Lovely Man napisał(a):

Opinia rzeczoznawcy i do sądu, a handlarza trzeba ud***ć, pewnie ma sporo za uszami, cofanie liczników i inne przekręty to kryminał

Przepisy te działają od kilku lat a cwaniaków którzy poszli za to pierdzieć w pasiak można policz na palcach jednej ręki. W jakim kraju żyjecie... 

Opublikowano (edytowane)

Oddałem auto do mechanika

Napisałem mu żeby to zrobił 

1. Wymiana dwumasy bo chyba ona postukuje jak się da 200 obrotów więcej to znika stuk i sprawdzenie sprzęgła czy nie jest spalone.
2. Ulepszony zestaw naprawczy mechatroniki (kolorowa wiązka)
3. Wymiana olejów w sprzęgle, przekładni i tylnym dyfrze
4. Adaptacja skrzyni

A handlarzykowi trzeba przez łeb dać 

Edytowane przez Donq
Opublikowano
Godzinę temu, matekboss napisał(a):

Przepisy te działają od kilku lat a cwaniaków którzy poszli za to pierdzieć w pasiak można policz na palcach jednej ręki. W jakim kraju żyjecie... 

Przewlekłość spraw sądowych jest mi znana z autopsji ale i tak skur...synom nie odpuszczam :)

Opublikowano

Tu nawet nie chodzi o przewlekłość tylko w przypadku autora jak pójdziesz do sądu to już przegrałeś, bo do końca sprawy możesz sobie jedynie posiedzieć w środku i posłuchać radia. Dlatego ja wychodzę z założenia że trzeba wyczerpać wszystkie możliwości nazwijmy to "dogadania się" w mniej lub bardziej cywilizowany sposób a sąd to już ostateczna ostateczność.