Kejti96 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Hej, mam problem z lampą led w klapie bagażnika. Wydaje mi się że przy montażu kamery cofania coś ruszyłam z kablami i lampa przestała działać. Wyskakuje komunikat o przepalonej żarówce tylnej lampy i tylnego światła przeciwmgielnego. Przeszukałam dział ale nie znalazłam do końca odpowiedzi na swoje pytanie. Wyczytałam, że może być właśnie problem gdzieś z kablem? Ale chciałam się rozeznać póki nie ogarnę elektryka. I druga wątpliwość, czy można zamienić cały komplet lamp led z tyłu na zwykłe? Czy wiąże się to też z jakimś kodowaniem? Bo wszędzie są poradniki i zapytania o wymianę zwykłych na led a na odwrót nie. To w ogóle możliwe i w miarę łatwe do ogarnięcia?
Muskel1 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jakie masz lampy LED? Były 2 rodzaje. Czy lampy miałaś fabrycznie LED czy były dokładane? Downgrade jest możliwy i wiąże się z zastosowanoem adapterów lub przepinaniem przewodów oraz ze zmianami adaptacji w sterowniku BCM2.
Kejti96 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Wyglądają jak te poniżej. Nie mam pojęcia czy były dokładane, tak kupiłam już auto. Ale sądząc po kablach a bardziej izolacji na nich, mogły być dokładane przez kogoś jeszcze wcześniej niż poprzedni właściciel.
Rekomendowane odpowiedzi