Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opinie na temat felg Arceo Valencia 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze w poszukiwaniu opinii na temat felg Arceo, czy ktoś miał ? Bo stoję przed okazja kupna w dobrej cenie tych felg 19" 8.5J 40et na 255/35 oponach. Miał ktoś i mógłby się wypowiedzieć ?

Drugie pytanie w sumie czy takie koła będą pasować na a4 b8.5 z zawieszeniem S-Line 

Opublikowano

A jaką tam masz moc że chcesz zakładać takie naleśniki? ;)

Opublikowano

225Km 😆 Poprostu na tych felgach są takie, i ogólnie na 19" w katalogu takie mają być 

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o opinie tej firmy 😜

Opublikowano

Poszukaj w tematach bo ostatnio któryś z kolegów pytał jakie może węższe opony założyć od podanych przez Ciebie bo auto mu pływa na koleinach :) Moim zdaniem zakładanie takie felgi to bezsens na naszych drogach

Opublikowano

@fabian04 ma felgi taj marki. Może on coś o nich powie.

• Lubię to 1
Opublikowano

Mam na samochodzie Arceo Marseille 19" 9,5J ET40 z oponami 255/35. Jeśli chodzi o spas to możesz sobie zobaczyć w moim wątku TUTAJ. Same felgi wydają się być całkiem porządne, zrobiłem na nich już ponad 5000km i w sumie są proste tak jak były od początku, a jeżdżę po różnych drogach (Aczkolwiek uważam na dziury 😁) Co do szerokości opon - No 255/35 to zalecana wielkość do B8, także ja bym się nie zastanawiał. Przyczepność zawsze na plus, a jak masz więcej niż 150 koni to spokojnie ci uciągnie i nie odczujesz większych strat. Spalanie w porównaniu do moich zimowych 18" 225/45 jest o ok. 1l wyższe.

image.thumb.png.1dbce89d0539fb81939c6f297b7ff64e.pngimage.thumb.png.f3f0cc5074d43b665144d8e315c66075.png 

@Rob@k dzięki za oznaczenie :D

• Lubię to 1
Opublikowano

Litr wiecej wow, myślisz że to tylko kwestia opon? 

Opublikowano

Kolega fabian04 ma benzynę, a różnica między zimówką, a letnimi 30mm Więc 1 litr realny.

Opublikowano

Myślę że to też wpływ zimowych temperatur, to prawie 10% różnica :)