adriano-a18 Opublikowano Niedziela o 16:56 Opublikowano Niedziela o 16:56 Cześć, w zakupionej Q3 z USA założyłem reflektory w wersji EU z dokładnie takimi samymi numerami. Po podłączeniu do auta działają tylko kierunkowskazy, po zeskanowaniu sterownika mam błąd C119F00 Wersja reflektora niewiarygodna. Jeśli dobrze myślę powinienem zrobić parametryzacje sterowników lamp. Więc z filemenagment pobrałem zestaw danych sterownika 4K0941571 BC wszystkie pliki maja rozszerzenie .flash. Dodaję zdjęcie plików które pobrałem. Jeśli dobrze wszystko rozumiem to pliki D6 oraz D7 odpowiadają za prawą i lewą stronę ? Czy aby reflektor działał poprawnie wystarczy przefleshować do sterownika D6 pliki DATA_D6_LOW_EU.flash, DATA_D6_MID_EU.flash DATA_D6_MXB_EU.flash i to wystarczy czy trzeba będzie robić jeszcze adaptacje ? PS. wrzucam także autoscan . audi q3.txt
turzol Opublikowano Niedziela o 17:31 Opublikowano Niedziela o 17:31 Flash EU dla odpowiedniej dla siebie wersji reflektorów MXB - Matrix LED MID - Full LED LOW - Basis LED 1
adriano-a18 Opublikowano Niedziela o 17:51 Autor Opublikowano Niedziela o 17:51 (edytowane) Dzięki turzol za odpowiedź, teraz rozumiem dlaczego do flashera nie mogłem załadować kilku plików tylko jeden😅 oraz oznaczenia tych plików. Jeszcze jedno pytanie przefleshować należy sterownik reflektora czy moduł wielofunkcyjny z oznaczeniem 4B , który nijako odpowiada za nie? Edytowane Niedziela o 17:59 przez adriano-a18
turzol Opublikowano Niedziela o 20:14 Opublikowano Niedziela o 20:14 Flashujesz osobno moduł D6, osobno D7
Przemko221 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu W dniu 23.03.2025 o 18:31, turzol napisał(a): Flash EU dla odpowiedniej dla siebie wersji reflektorów MXB - Matrix LED MID - Full LED LOW - Basis LED Cześć, pytanko a jak odróżnić te reflektory ? W sensie Matrix wiadomo ale full led od Basis led. Wg numerów lamp występowało chyba dwa rodzaje ale mogę się mylić. Proszę zatem o pomoc w określeniu jaki rodzaj lampy jest pod numerem 83A.941.012 z góry dzięki Czy vcds ogarnie kodowanie?
adriano-a18 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu W moim przypadku wygrałem wgrałem flasha LOW, ze względu na zwykły kierunkowskaz i okazało się że jest poprawny. Numer lampy 83a. 941.012. Co do odróżnienia reflektorów to wydaje mi się że w LOW kierunkowskaz jest zwykły a w MID ledowy, ale jest to tylko moje zdanie. Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto mocniej siedzi w temacie. 8 godzin temu, Przemko221 napisał(a): Czy vcds ogarnie kodowanie? Ja używam VCP, więc nie mam pojęcia.
Przemko221 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W dniu 23.03.2025 o 18:31, turzol napisał(a): Flash EU dla odpowiedniej dla siebie wersji reflektorów MXB - Matrix LED MID - Full LED LOW - Basis LED 9 godzin temu, adriano-a18 napisał(a): W moim przypadku wygrałem wgrałem flasha LOW, ze względu na zwykły kierunkowskaz i okazało się że jest poprawny. Numer lampy 83a. 941.012. Co do odróżnienia reflektorów to wydaje mi się że w LOW kierunkowskaz jest zwykły a w MID ledowy, ale jest to tylko moje zdanie. Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto mocniej siedzi w temacie. Ja używam VCP, więc nie mam pojęcia. czy mógłbyś podzielić się flashem dla tych reflektorów wersja EU taka jak twoja i krótką instrukcją jak to zrobić? Ja mam auto z 2020r i też przekładałem reflektory UE.
Rekomendowane odpowiedzi