Michał81 Opublikowano Środa o 16:05 Opublikowano Środa o 16:05 Witam mam problem z 2.0 BPW, wymieniłem już na nowe wałek rozrządu, vakum, wszystkie gumki PD, wypaliłem dpf i wyprogramowałem, korekty wszystkie na minusie od 0,5 do max 1,0. A mimo tego jest ropa w oleju gdzieś takie 200-300 setki na 2000km, rano na zimnym pali na szczał lekko szarpnie przez sekundę potem pali idealnie, chodzi równo, jedynie co zauważyłem że na 1 biegu nie ma takiego kopa, reszta ok. Mechanik przypuszcza że mogą lać wtryski i temu dolewa. Macie jakieś pomysły pomocy proszę .
P.Wiśnia Opublikowano Środa o 22:10 Opublikowano Środa o 22:10 Wtryski mogą lać albo może być mikroskopijnie pęknięta głowica.
Michał81 Opublikowano Czwartek o 03:59 Autor Opublikowano Czwartek o 03:59 No właśnie, dlatego chcę się dowiedzieć czy da się jakoś dowiedzieć czy leją pompki mimo dobrych korekt, bo już sporo kasy wsadziłem w całą resztę a efektów brak.
e9matic Opublikowano Czwartek o 07:18 Opublikowano Czwartek o 07:18 Miałem podobny przypadek, wymieniłem głowice, co prawda w AVF, nowe zestawy gumek, nowe uszczelnienia a ropa dalej mieszała sie z olejem. Okazalo się, ze pękł oring na wtrysku. Ja bym oddał wtryski na stół, zeby miec 100 % pewnosci, ze to nie one.
Michał81 Opublikowano Czwartek o 08:10 Autor Opublikowano Czwartek o 08:10 A zapomniałem dodać że,po wywaleniu dpf, jest dziwny zapach z wydechu, rozumiem że może spalać już trochę oleju, ale to nie ten zapach..
Lovely Man Opublikowano Czwartek o 08:17 Opublikowano Czwartek o 08:17 A jaki to zapach skoro nie ten?
Lovely Man Opublikowano Czwartek o 08:19 Opublikowano Czwartek o 08:19 Tak jak napisał wcześniej kolega, ON może być jedynie z ukł. paliwowego więc sugerowałbym ich demontaż i sprawdzenie na stole probierczym do wtrysków
Rekomendowane odpowiedzi