Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wysokie spalanie w Audi A4 B8 2.0 TFSI CPMB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zakupilem A4 z 2015 roku z silnikiem CPMB z przebiegiem 22k km, patrząc na europejskie silniki 2.0Tfsi ten silnik dosłownie ma wir w zbiorniku, 15-16 litrów w mieście trochę sporo, da się coś z tym zrobić? Próbował ktoś jakiś europejski soft wgrać albo cokolwiek innego w tym temacie ktoś działał?

Opublikowano

22 tys km?

Co do spalania to ten typ tak ma - quattro plus tiptronic i w mieście kopci to sporo. Mam 3.0 TFSI i pali podobnie w mieście.

Opublikowano
2 godziny temu, audicoman napisał(a):

22 tys km?

Co do spalania to ten typ tak ma - quattro plus tiptronic i w mieście kopci to sporo. Mam 3.0 TFSI i pali podobnie w mieście.

Tak 22 tysiące przebiegu.

wauffcfl4fn034284-6b4a79d4b01813fbc58d7f644fe72c5d.pdf

Opublikowano

Zdarzają się takie rodzynki - gratulacje :)  moją a6 kupiłem przy przebiegu 55 tys km i też  jeszcze posłuży. 

Co do spalania to można mu softa zrobić to przy normalnej jeździe poprawi elastyczność i może lekko mniej spalić. Mam u siebie stage 2 i przy normalnej jeździe pali mniej niż przed tuningiem. Polecam też zmianę punktów zmiany biegów w tiptroniku żeby nie muliła tak na niskich obrotach.

Opublikowano

moj też miał 41000km :decayed:

teraz ma 54000 km

Opublikowano
1 godzinę temu, audicoman napisał(a):

Zdarzają się takie rodzynki - gratulacje :)  moją a6 kupiłem przy przebiegu 55 tys km i też  jeszcze posłuży. 

Co do spalania to można mu softa zrobić to przy normalnej jeździe poprawi elastyczność i może lekko mniej spalić. Mam u siebie stage 2 i przy normalnej jeździe pali mniej niż przed tuningiem. Polecam też zmianę punktów zmiany biegów w tiptroniku żeby nie muliła tak na niskich obrotach.

Polecasz jakąś dobrą firmę od tego ?