_Adrian662 Opublikowano Sobota o 15:17 Opublikowano Sobota o 15:17 Cześć mam problem z olejem w dolocie turbina była po regenarazi dotego nowa odma i pokrywa zaworów i przez kilka miesięcy był spokój ale problem się powtórzył Poprzednio wymieniłem pokrywę zaworów i było już w porządku a teraz nie mam pojęcia co może być tego przyczyną
P.Wiśnia Opublikowano Sobota o 16:06 Opublikowano Sobota o 16:06 Podaj kod silnika i napisz ile tego oleju masz. W każdym silniku turbodoładowanym będziesz miał trochę oleju w dolocie.
Lovely Man Opublikowano Sobota o 16:09 Opublikowano Sobota o 16:09 Niestety jakość regeneracji turbin pozostawia wiele do życzenia, kolega reklamował dwie turbiny po regeneracji bo puszczały sporo oleju i dopiero za trzecim razem zrobili dobrze.
_Adrian662 Opublikowano Sobota o 17:15 Autor Opublikowano Sobota o 17:15 (edytowane) To jest bwt a tego oleju to było gdzieś około 0.5 l zaraz za turbo Edytowane Sobota o 17:25 przez _Adrian662
Lovely Man Opublikowano Sobota o 17:30 Opublikowano Sobota o 17:30 Na Twoim miejscu reklamowałbym turbinę jeśli jest na gwarancji, tam może być tłusty nalot ale nie może cieknąć olejem
_Adrian662 Opublikowano Sobota o 17:55 Autor Opublikowano Sobota o 17:55 Najwięcej oleju idzie z pokrywy zaworów prosto wężykiem w dolot ale to tak dopiero przy większych obrotach silnika więc to może być winna odma ? Czy pokrywa zaworow
Lovely Man Opublikowano Niedziela o 08:54 Opublikowano Niedziela o 08:54 To widzisz skąd ten olej leci i nas się pytasz skąd masz olej w dolocie? Dobre 😂
Rekomendowane odpowiedzi