Nacek Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Witam ostatnio wymieniłem czujnik położenia wału bo mi padł całkowicie, zastanawiam się jeszcze nad czujnikiem wałka rozrządu też go profilaktycznie wymienić.. Jakiej firmy kupić żeby to działało?
Rob@k Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jeśli działa i nie wyrzuca błędu to poco zmieniać.
Nacek Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Rob@k napisał(a): Jeśli działa i nie wyrzuca błędu to poco zmieniać. Niby nie, lecz ten stary też był okej brak błędów od położenia wału aż nagle momentalnie jak wyrzuciło EPC to już było za późno i auto na środku ronda mi zgasło... Po wymianie jest lepiej mniej charakterystycznych szarpnięć przy dodawaniu gazu wyprzedzaniu itp szczególnie jak się nagrzeje silnik Ale czytałem że ten od rozrządu po wymianie, pomimo braku przeciwwskazań do wymiany potrafi auto "ożywić", poprawić spalanie, pracę na jałowych itp. Czas robi swoje, tak samo jak przepływka - niby jest okej, a zaniża parametry i auto jest mułowate w moim przypadku po wymianie dodało mi to sporo mocy jakbym dodatkowy drugi silnik miał z tyłu schowany w bagażniku Edytowane 2 godziny temu przez Nacek
Rob@k Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na pewno masz rację, lepiej zapobiegać jak leczyć. Biorąc pod uwagę wiek naszych aut to profilaktycznie pół auta trza by było wymienić 🤣
Rekomendowane odpowiedzi