MartinTcV Opublikowano wczoraj o 13:22 Opublikowano wczoraj o 13:22 Witam. Wymieniałem 2 tygodnie temu komplet wahaczy przód + przy okazji wymienili łączniki stabilizatora i końcówki drążków. Po wymianie kierownica przestała odbijać po skręcie. Wsadzone chyba najtańsze części, bo za to, co wymienili wyszło łącznie 840zł, ale trochę za moim przyzwoleniem, bo pytali wcześniej czy wahacze za 2450 czy za 850zł (choć okazało się, że jeszcze sporo taniej), a że obecnie mam sporo innych wydatków to zdecydowałem się wziąć te tańsze. Mechanik mówił, że mają je sprawdzone i że wytrzymują około 50kkm. Myślałem, że po ustawieniu zbieżności wszystko się naprawi, ale niestety tylko delikatnie się problem poprawił. Warsztat ogólnie ma najlepsze opinie w mieście na Google i terminy faktycznie mają odległe (na wymianę czekałem prawie 4 tygodnie), więc nie przypuszczam, żeby źle coś zrobili. Czy marna jakość części i wymiana naraz wszystkich wahaczy, łączników i końcówek drążków może być sama w sobie przyczyną braku odbijania kierownicy po skręcie? Czy po przejechaniu większego dystansu kierownica będzie odbijać? Jeśli nie to, gdzie ewentualnie będzie trzeba szukać przyczyny? Co do pompy wspomagania i maglownicy to inny mechanik powiedział, że jest w porządku. Przy maksymalnym położeniu kierownicy lewo/prawo, słychać ledwo słyszalne wycie, ale też nie zawsze. Mechanik powiedział, że tak może być.
sahipp Opublikowano wczoraj o 16:52 Opublikowano wczoraj o 16:52 znaczy się hmm jeżeli po wymianie wahaczy coś takiego ma miejsce.. to według mnie auto nie naprawiane... i powinieneś poprosić, żądać poprawek tam gdzie robiłeś... nie wiem, może masz źle zbieżność ustawioną...
MartinTcV Opublikowano wczoraj o 20:49 Autor Opublikowano wczoraj o 20:49 Zbieżność ustawiłem 3 dni po odebraniu auta. Była trochę przestawiona, ale bez tragedii.
tass Opublikowano wczoraj o 21:42 Opublikowano wczoraj o 21:42 Temat na forum poruszany wielokrotnie, czasem tak jest, że po wymianie przez jakiś czas kierownica nie "wraca". Jeśli występuje przez kkm od wymiany to wtedy jest coś nie halo.
MartinTcV Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Może trzeba po jakichś dziurach, nierównościach pojeździć, żeby szybciej kierownica zaczęła odbijać? Wczoraj minęło 2 tygodnie od wymiany i przejechane jest maksymalnie 600km.
Rekomendowane odpowiedzi