Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak zasięgu LTE w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Mlody2212 napisał(a):

Witam problem na chwile znikł wszystko było ok i teraz znowu problem się pojawil swieci sos na liczniku i przycisk świeci na czerwono , poniżej wrzucam skana auta ,  prawdopodobnie anetna ? Da się ją wymienić bez ściągania zderzaka ? @Muskel1

Log 1 .txt 20.25 kB · 3 pobrania

Mogę wykodować zdalnie

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.12.2025 o 09:35, Deniro napisał(a):

Mogę wykodować zdalnie

To ma działać jak już kupowałem z tym wszystkim wyposażeniem 😂 antena zamówiona koło weekendu będę atakował wymianę 

Opublikowano
  • Autor

Antena wymieniona problem znikł , wiadomo do czego jest taka sama antena po prawej stronie ? Też od tego samego ?  Numer na antenie ten sam co po lewej . 

Opublikowano

Po lewej jest antena LTE 1, po prawej jest UMTS/GSM.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

@Muskel1 witam , jeszcze takie pytanie mam bo licencja Audi Connect jest do 30.07.2030 i po tym czasie przycisk od sos będzie świecił na czerwono jeżeli nie odświeżę licencji ? Kojarzy ktoś może ? 

Opublikowano

To jest pytanie na które nawet Audi nie potrafiło mi odpowiedzieć. Aktualnie sami nie wiedzą czy będzie się dało po tych dziesięciu latach od daty produkcji odświeżyć licencję na wzywanie pomocy. 

Problemem jest tutaj także (przynajmniej w DE, nie wiem jak w Polsce) fakt, że operatorzy sieci komórkowych chcą w połowie 2028 wyłączyć sieć GSM czyli 2G. Komunikacja SOS odbywa się właśnie po tej sieci, więc wielka niewiadoma jak to będzie.

Edit:

Widzę, że w PL też w 2028 wyłączą 2G.

https://b2b.jablotech.pl/blog/porady/p12,wylaczenie-2g-i-3g-w-polsce-aktualny-harmonogram-operatorow-2025?srsltid=AfmBOoqSY1_YWNy8mTaNivGimbpaMqT9cD1yi2ijCEls2s0UzZ-bLt1A

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

No właśnie bo zasatanawia mnie ten fakt , i jeszcze jedna kwestia zauważyłem częste resetowanie się ustawień radia basu i tony czy to miało związek z tą anetna lte ? @Muskel1

Opublikowano

Nie ma to raczej związku z anteną. 

Mam trochę podobny problem z Seatem Leonem KL, którego też mam. Jest tam MIB3 i raz na jakiś czas resetuje, a dokładniej mówiąc zmienia z głównego użytkownika na konto gościnne. Jak do tej pory nie znalazłem jeszcze przyczyny. Aktualizacje softu do najnowszych też nie pomogły.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

@Muskel1te auta nowszej generacji to jeden wielki shit wieczny problem z tym jest , ponoć to częsty problem też w tych audikach z tym przestawianiem się ustawień radia połowa pewnie tego nie zauważa wgl no ale mnie to wk***ia 😂

Opublikowano

Też mnie to wkurza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@Muskel1 hej , teraz się pojawił inny problem znowu , co jakiś czas zasięg się traci sos wgl nie świeci ale po chwili zasięg wraca rozłącza też carplay(adapter żeby działało bezprzewodowo) , nie wiem czy to coś ma związek z Polską ? Przyjechaliśmy na święta do PL , w de nie zaobserwowałem tego ,tylko nie wiem czy to nie ma związku z tym że krótkie trasy robione i nie zdążyło się rozłączyć . Aktualnie  nie mam zabardzo możliwości podłączyć kompa . I zauważyłem że po wymianie steuergeräte nie mogę wejść w ustawienia serwisowe radia przytrzymując dwa palce z boku radia może reset mmi by jakoś pomógł , nie rozłącza się to co chwilę raz na jakiś czas no ale nie powinno tak być . Dodam jeszcze że na liczniku żadne błędy nie wyskakują . 

Edytowane przez Mlody2212

Opublikowano

Trudno powiedzieć, ale raczej nie ma to z PL nic wspólnego. Jest Roaming i musi to działać.

Opublikowano
9 godzin temu, Mlody2212 napisał(a):

@Muskel1 hej , teraz się pojawił inny problem znowu , co jakiś czas zasięg się traci sos wgl nie świeci ale po chwili zasięg wraca rozłącza też carplay(adapter żeby działało bezprzewodowo) , nie wiem czy to coś ma związek z Polską ? Przyjechaliśmy na święta do PL , w de nie zaobserwowałem tego ,tylko nie wiem czy to nie ma związku z tym że krótkie trasy robione i nie zdążyło się rozłączyć . Aktualnie  nie mam zabardzo możliwości podłączyć kompa . I zauważyłem że po wymianie steuergeräte nie mogę wejść w ustawienia serwisowe radia przytrzymując dwa palce z boku radia może reset mmi by jakoś pomógł , nie rozłącza się to co chwilę raz na jakiś czas no ale nie powinno tak być . Dodam jeszcze że na liczniku żadne błędy nie wyskakują . 

Jeżeli masz soft MHI3 4xx to dostęp do REM (menu inżynieryjne) został zablokowany.