MakotoPD Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Cześć wszystkim. Mam nie mały problem. Stare ECU się rozsypało i jestem w trakcie kupowania nowego (używanego). Z starego nie jestem w stanie pobrać żadnych danych. Czy da się te nowe ecu jakoś zakodować pod samochód aby działało prawidłowo?
Muskel1 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Madz gdzieś zapisany stary auto-scan?
Tom A4 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Sam auto scan tylko do kodowania. Żeby auto odpaliło musisz mieć dane immo i masz trzy drogi , immo off , pozyskanie danych immo z auta , dopisanie on line. Co się stało ze starym ecu że nie mozna pobrać danych immo ?
Muskel1 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Uzupełniając mogę tylko dodać, że nawet bez starego auto-scanu z samym kodowaniem nie ma problemu. Jak podepniesz nowy sterownik, wrzucisz pełny auto-scan, podasz kilka dodatkowych informacji pojazdu, których nie widać na scanie, to podam Ci poprawne kodowanie. Tam wielkiej filozofii nie ma. Gorzej jest z tym co kolega wyżej napisał. Tego z VCDS nie przeskoczysz.
Rekomendowane odpowiedzi