sopel1916 Opublikowano Sobota o 16:43 Opublikowano Sobota o 16:43 (edytowane) hej kilka dni temu kupilem audi a4b9 2.0tfsi 252 km, Auto wedlug dokumentow jest obnizone o 4 cm poprzez zmienione sprezyny , siedzi teraz na oponach 245/35/19. Mam teraz wielki dylemat jaki rozmiar kol i opon zimowych kupic zeby pasowaly do obnizonego samochodu, nie mam pojecia jak takie obnizenie moze zminic zalecany rozmiar opon. Mam ze starego auta felgi i opony w rozmiarze 16 cal, ale na bank to sie juz nie nadaje. Ktos podpowie czy jakos to mozna sprawdzoc, lub obliczyc? Lub moze ktos mial podobny dylemat przy obnizonym samochodzie i cos podpowie?? Edytowane Sobota o 16:59 przez sopel1916
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 16:48 Opublikowano wczoraj o 16:48 Możesz spokojnie wkładać oryginalne Audi felgi 8x18 ET40 i do tego opony 245/40 18. Ja mam takie oryginalnie i zawias jest 1BQ (-23mm).
sopel1916 Opublikowano wczoraj o 18:01 Autor Opublikowano wczoraj o 18:01 Aplikacja pokazuje że takie pasują, tylko właśnie boję się tego obniżenia. Zastanawiam się bo 17 zimowe mam z poprzedniego auta a teraz jak tylko 18 wchodzą w grę to trzeba kupić całość..
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 18:09 Opublikowano wczoraj o 18:09 Z takimi auto wyjechało z fabryki i takie możesz bezproblemowo założyć. Zawieszenie -40mm też nie powinno być tutaj problemem.
sopel1916 Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Z takimi auto wyjechało z fabryki i takie możesz bezproblemowo założyć. Zawieszenie -40mm też nie powinno być tutaj problemem. No właśnie nie powinno być problemu ale się obawiam trochę że kupię felgi i opony i się okaże problem.. wolę się upewnić, a nie mam pojęcia jakich zimowej używał poprzedni właściciel
nerwos Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Cześć Jeśli w tej chwili masz 245 35 19 na tym obniżonym zawieszeniu i jest ok to 245 40 18 jest idealnym wyborem. (różnica średnicy jest 1mm) Sam mam taką konfiguracje na zimę. Jak @Muskel1 napisał 18" to idealny kompromis miedzy komfortem, a wyglądem. Pozdro😎
sopel1916 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Obecnie koła tak siedzą, i jest trochę przerwy między opona a nadkolem, myslae właśnie że te 18 powinny być Ok
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 17" w B9, jeszcze w dodatku całe czarne wyglądają jak 15" Giną po prostu kompletnie.
nerwos Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu miejmy nadzieje, że kolega @sopel1916 nie popełni tego błędu nie założy 17"😭 setup zima: 245 40 18 zawieszenie 1be
Muskel1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 18" są optymalne na zimowy setup do B9.
sopel1916 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu nie nie 17 nie zamierzam zakladac, nie szkoda mi pare zl na tanszych oponach, wazne zeby dobrze wygladalo i sie miescilo wiec mysle ze 18 beda ok
nerwos Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): 18" są optymalne na zimowy setup do B9. jestem tego samego zdania😎
Rekomendowane odpowiedzi