Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżone Audi A4 B9, a rozmiar opon zimowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej kilka dni temu kupilem audi a4b9 2.0tfsi 252 km, Auto wedlug dokumentow jest obnizone o 4 cm poprzez zmienione sprezyny , siedzi teraz na oponach 245/35/19. Mam teraz wielki dylemat jaki rozmiar kol i opon zimowych kupic zeby pasowaly do obnizonego samochodu, nie mam pojecia jak takie obnizenie moze zminic zalecany rozmiar opon. Mam ze starego auta felgi i opony w rozmiarze 16 cal, ale na bank to sie juz nie nadaje. Ktos podpowie czy jakos to mozna sprawdzoc, lub obliczyc? Lub moze ktos mial podobny dylemat przy obnizonym samochodzie i cos podpowie??

Edytowane przez sopel1916

Opublikowano

Możesz spokojnie wkładać  oryginalne Audi felgi 8x18 ET40 i do tego opony 245/40 18. Ja mam takie oryginalnie i zawias jest 1BQ (-23mm).

Screenshot_20250709_184653_eBay.jpg

Opublikowano
  • Autor

Aplikacja pokazuje że takie pasują, tylko właśnie boję się tego obniżenia. Zastanawiam się bo 17 zimowe mam z poprzedniego auta a teraz jak tylko 18 wchodzą w grę to trzeba kupić całość..

Screenshot_2025-07-09-19-57-50-475_de.myaudi.mobile.assistant.jpg

Opublikowano

Z takimi auto wyjechało z fabryki i takie możesz bezproblemowo założyć. Zawieszenie -40mm też nie powinno być tutaj problemem.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Z takimi auto wyjechało z fabryki i takie możesz bezproblemowo założyć. Zawieszenie -40mm też nie powinno być tutaj problemem.

No właśnie nie powinno być problemu ale się obawiam trochę że kupię felgi i opony i się okaże problem.. wolę się upewnić, a nie mam pojęcia jakich zimowej używał poprzedni właściciel 

Opublikowano

Cześć

Jeśli w tej chwili masz 245 35 19 na tym obniżonym zawieszeniu i  jest ok to 245 40 18 jest idealnym wyborem. (różnica średnicy jest 1mm) Sam mam taką konfiguracje na zimę. Jak @Muskel1 napisał 18" to idealny kompromis miedzy komfortem, a wyglądem.

Pozdro😎

Opublikowano
  • Autor

Obecnie koła tak siedzą, i jest trochę przerwy między opona a nadkolem, myslae właśnie że te 18 powinny być Ok 

IMG_20250710_154602.jpg

IMG_20250710_154553.jpg

Opublikowano

17" w B9, jeszcze w dodatku całe czarne wyglądają jak 15" 

Giną po prostu kompletnie.

Opublikowano

miejmy nadzieje, że kolega @sopel1916 nie popełni tego błędu  nie założy 17"😭

setup zima: 245 40 18 zawieszenie 1beIMG_08732.thumb.JPG.a785961584a5ffd49b71bd0b7f68e6bc.JPG

Opublikowano

:thumbup1: 18" są optymalne na zimowy setup do B9.

Opublikowano
  • Autor

nie nie 17 nie zamierzam zakladac, nie szkoda mi pare zl na tanszych oponach, wazne zeby dobrze wygladalo i sie miescilo :) wiec mysle ze 18 beda ok

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

:thumbup1: 18" są optymalne na zimowy setup do B9.

jestem tego samego zdania😎

Opublikowano

Jest obniżony o 4 cm i jeszcze tak wysoko stoi?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.07.2025 o 22:13, Rob@k napisał(a):

Jest obniżony o 4 cm i jeszcze tak wysoko stoi?

tak przód stoi mega wysoko , sam jestem zdziwiony,  tył juz widac duzo bardziej obnizony