Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z aktualizacją MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem bez upoważnienia zmieniać adaptację. Niestety również nie da się tego zrobić.

Opublikowano

Musi być upoważnienie w takim razie.

Opublikowano

Może innym VCDS spróbować? Ewentualnie jakiś inny kod upoważnienia? Już nie mam pojęcia jak się za to brać 

Opublikowano

Musisz skorzystać z kogoś usług co ma sprzęt i się na tym zna.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pejsik123 napisał(a):

Może innym VCDS spróbować? Ewentualnie jakiś inny kod upoważnienia? Już nie mam pojęcia jak się za to brać 

Tak jak wyżej napisałem, jak masz oryginalny VCDS to mogę powiedzieć jak wprowadzić ten kod upoważnienia i S1234 jest odpowiedni, tylko jednostki na porocesorze nVidia nie przyjmują go "normalnym" sposobem.

Możesz spróbować zainstalować poniwnie wersję Firmware 3346, ale pewnie bez aktywacji SWDL nie pójdzie.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Jutro podjadę do elektryka samochodowego i dam znać co udało się ogarnąć 

Opublikowano

Byłem u elektryka samochodowego, oryginalny VCDS również nic nie dał. Auto blokuje dostęp i nic więcej nie da się zrobić.

Opublikowano
Teraz, Pejsik123 napisał(a):

Byłem u elektryka samochodowego, oryginalny VCDS również nic nie dał.

Przeczytaj dokładnie co napisałem u góry odnośnie VCDS i wprowadzenia kodu dostępu:facepalm:

Opublikowano

No to w jaki inaczej sposób wprowadzić ten kod upoważnienia skoro nie przyjmuje tego ta jednostka? Jest na to magiczny sposób? 

Opublikowano

Tylko gdy masz ori VCDS.

Przyślij mi na pw zdjęcie kabla z widocznym numerem seryjnym, najlepiej rachunek zakupu oraz screena z ustawień VCDS z widocznym kluczem i rejestracją to Ci napiszę jak.

Opublikowano

Nie wiem jak, ale teraz udało się to green menu uruchomić :v jest w tym menu tylko zakładka production, nic o m.i.b. Nie ma. Spróbować zainstalować jeszcze raz to k3346 czy co teraz robić? 

Opublikowano

Spróbuj, skąd masz soft ściągnięty?

Opublikowano

Soft ściągam z MiB solution. Dobra strona czy jest coś lepszego?

Opublikowano

Trzeba będzie uruchomić w green menu swdl przy instalacji tej aktualizacji? Zaznaczyć wszystko na y przy wyborze instalacji? 

Opublikowano

Tak, bez SWDL nie zainstaluje tej samej wersji.

Opublikowano

Aktualizacja przebiegła pomyślnie, nadal brak modułu Bluetooth, nawigacji. Próbowałem wgrać znowu M.I.B. V3.6.0 również bezskutecznie. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano
6 minut temu, Pejsik123 napisał(a):

Próbowałem wgrać znowu M.I.B. V3.6.0 również bezskutecznie

Tzn?

Dlaczego bezskutecznie? Co się dzieje? Jakiś błąd, czy dlaczego bezskutecznie?

Opublikowano

Po wgraniu M.I.B brak jakiegokolwiek ekranu success, po uruchomieniu zielonego ekranu brak oznaki instalacji m.i.b. Jakby coś blokowała tego patcha

Opublikowano

Nie wgrywa się.