soszka2 Opublikowano wczoraj o 06:01 Opublikowano wczoraj o 06:01 (edytowane) Witam, Mam problem z pojawiającym się czasami dziwnym buczeniem podczas jazdy. Dźwięk jest jednostajny, nie narasta wraz z prędkością — po prostu pojawia się przy określonych prędkościach, zarówno niższych, jak i wyższych. Dodam, że niedawno wymieniałem sprężyny — z seryjnego zawieszenia 1BA przeszedłem na sprężyny Eibach. Samo zawieszenie było później sprawdzane i nie stwierdzono żadnych kolizji ani nieprawidłowości. Przejechałem już około 3000 km od montażu, wszystko działa poprawnie, a jedynym problemem pozostaje to buczenie. Może ktoś miał podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Oglądając dajcie głośność na maxa i najlepiej na słuchawkach. 0669d594-c666-4935-96e5-e72b5f4f4b9e.mp4.59187c64db2e25b65899cf9ecd47142b.mp4 Edytowane wczoraj o 06:15 przez soszka2
RALF76 Opublikowano wczoraj o 07:13 Opublikowano wczoraj o 07:13 na łuku cichnie? w jedną czy drugą stronę?
soszka2 Opublikowano wczoraj o 07:46 Autor Opublikowano wczoraj o 07:46 21 minut temu, RALF76 napisał(a): na łuku cichnie? w jedną czy drugą stronę? Szczerze nie zwróciłem uwagi Dzisiaj poobserwuję Wiem tylko że jak maksymalnie skręcę kierownicą to jest te znane buczenie (ale to norma) i w sumie na prostej jest identyczny dźwięk tylko o wiele mniej słyszalny
soszka2 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 17 godzin temu, RALF76 napisał(a): poobserwuj na łukach co się dzieje Na łukach bez zmian dalej słychać Dzisiaj również przyuważyłem że jak jechałem z rana i było chłodniej to dźwięk ustąpił dopiero po nagrzaniu silnika/opon? znowu się pojawił
RALF76 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu z nagrania dalej już ciężko, może opona, łożysko w kole albo coś z napędem a może jakiś osprzęt silnika - podjedź do mechanika aby na żywo zweryfikował
Rekomendowane odpowiedzi