Waaax Opublikowano Niedziela o 16:29 Opublikowano Niedziela o 16:29 Witam, zamontowałem radio rnse zamiast concert2, uruchamia się i wyłącza po stacyjce ale nie da się go połączyć do vcds oraz po kliknięciu nav nie da się włączyć spowrotem radia, dopiero po zresetowaniu do ustawień fabrycznych funkcją radia daje się uruchomić, dodam że kable od can są podłączone dobrze oraz sprawdzone multimetrem, mają przejście do kostki od liczników, nie podłączyłem jedynie lini K bo nie wiem który to kabel w starej instalacji, dodatkowo nie działają głośniki z tyłu, gdzie szukać przyczyny
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 20:44 Opublikowano Niedziela o 20:44 Bez lini K się nie połączysz, bo diagnoza odbywa się właśnie po lini K.
Waaax Opublikowano wczoraj o 03:48 Autor Opublikowano wczoraj o 03:48 A mogę podłączyć linię k z radia bezpośrednio do wtyki obd w aucie ?
Waaax Opublikowano wczoraj o 07:16 Autor Opublikowano wczoraj o 07:16 Już przetrzepałem chyba wszystkie te linki ale dalej nie dowiedziałem się co powinienem zrobić, mam niby 2 kable od can ale vcds nie chce się połączyć z radiem, czy w tym przypadku połączyć dodatkowo linie K z wiązką do kostki obd, chat gpt mówi żeby tego nie robić ale tak średnio mu ufam
Waaax Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Udało się połączyć z komputerem, po zdjęciu osłony pod kierownicą, rozciąłem kabel z 7 pinu kostki OBD i podłączyłem bezpośrednio do radia, ale została jeszcze kwestia nie działających głośników z tyłu, może ktoś podpowie które to kable w quadlocku oraz które to kable w oryginalnej instalacji samochodu, dodam ze nie mam bose ale mam subwoofer w bagażniku
Rekomendowane odpowiedzi