Fulbik Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Walczę z tym od ponad roku i już mi ręce opadają. A4b5 2001 1.9 tdi ajm 116km. Problem polega na tym że samochód na ten moment nie przekracza 80° na zegarach, wymieniony czujnik temperatury z tyłu w króćcu, już chyba 4,wszystkie oryginalne, termostat 2 również ori, liczniki tydzień po naprawie, podobno wszystko działa. Dzisiaj wymieniłem termostat na ori i podczas odpowietrzania dobiła do 90°, zaciagło płyn i spadła do 80 i już tak zostało, autem pojeździłem i nie udało mi się przekroczyć 80°. Wcześniej w gorące dni nie przekraczała 75° a w zimie nawet się nie podnosiła, temperatura na climatronicu - kanał 49 zgodna z tym co jest na zegarach, wiązka od wtyczki czujnika do sterownika sprawdzona, wizualnie wygląda ładnie. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Węże po ok 7-8km są gorące, od chłodnicy i od termostatu. Proszę o pomoc bo już powoli tracę do tego cierpliwość. Dodam że auto normalnie działa, jeździ, pali z pół obrotu, ma moc i nic się z nim nie dzieje tylko ta wskazówka mnie drażni
Rekomendowane odpowiedzi