userblmdo Opublikowano Czwartek o 19:51 Opublikowano Czwartek o 19:51 Witam, zrobiłem logi, mógłby ktoś mi pomóc w ich analizie? Dynamiczny 003+020 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Dynamiczny 090+093 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Dynamiczny 115+118 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Dynamiczny 002+033 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Statyczny 001+003 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Statyczny 002+033 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Statyczny 090+093 /preview-min.jpg VCDS Logs Viewer - VAGLOGS WWW.VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Auto podobno jest po jakimś programie. Wszystkie logi zrobiłem na benzynie, pompa paliwa czasem zawyje przy odpaleniu auta. Wcześniej pojawiły mi się następujące 3 błędy: 3 Faults Found: 16683 - Boost Pressure Regulation P0299 - 002 - Control Range Not Reached 17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265) P1292 - 004 - Open Circuit - Intermittent 17511 - Oxygen (Lamba) Sensor Heating; B1 S1 P1103 - 008 - Performance too Low - Intermittent Tylko błąd 16683 pojawia się ciągle, pozostałe 2 na razie się nie pojawiają
przem8 Opublikowano Czwartek o 20:15 Opublikowano Czwartek o 20:15 (edytowane) Auto po sofcie. Logi dynamiczne do powtórki, bo to nie diesel zeby krecic tylko do 4 tys. Sporo cofa zapłony, tyle widać. Po błędach masz do wymiany sondę lambda przed katem, termostat i pewnie przez c**jowy soft turbo nie osiaga góra doładowania zadanego i wywala błąd. Ot, cała filozofia. Edytowane Czwartek o 20:20 przez przem8
userblmdo Opublikowano Czwartek o 20:33 Autor Opublikowano Czwartek o 20:33 12 minut temu, przem8 napisał(a): Auto po sofcie. Logi dynamiczne do powtórki, bo to nie diesel zeby krecic tylko do 4 tys. Sporo cofa zapłony, tyle widać. Po błędach masz do wymiany sondę lambda przed katem, termostat i pewnie przez c**jowy soft turbo nie osiaga góra doładowania zadanego i wywala błąd. Ot, cała filozofia. Auto mam od roku, jeśli chodzi o błąd związany z turbo to dopiero od około miesiąca się pokazuje. Przeczytałem masę wątków na temat tego błędu i ludzie pisali żeby w pierwszej kolejności sprawdzić n75 i dv, nawet kupiłem nowy n75 pierburga ale jeszcze nie montowałem i zrobiłem logi na starym n75 Kręcąc tylko 4,5 tyś. obrotów nie da się nic wywnioskować z tych logów?
przem8 Opublikowano Czwartek o 20:34 Opublikowano Czwartek o 20:34 Teraz, userblmdo napisał(a): Kręcąc tylko 4,5 tyś. obrotów nie da się nic wywnioskować z tych logów? Juz napisałem.
userblmdo Opublikowano Czwartek o 20:39 Autor Opublikowano Czwartek o 20:39 3 minuty temu, przem8 napisał(a): Juz napisałem. A co robić z nowym n75? Zakładać? Mechanikiem nie jestem, zrobię proste rzeczy związane z autem dlatego pytam bardziej doświadczonych kolegów z forum🙂
przem8 Opublikowano Czwartek o 20:41 Opublikowano Czwartek o 20:41 (edytowane) Po co? Powtórz logi i na 99% turbo sie poddało i juz nie trzyma zadanych parametrów. Z resztą widać, że ma wysterownaie prawie na maxa juz przy średnich obrotach więc z czym do ludzi... Edytowane Czwartek o 20:42 przez przem8
Rekomendowane odpowiedzi