Peplas Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Witam serdecznie mam pytanie czysto techniczne, mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem audi 80b3 1.8s. Na dniach będę się brał za wymianę rozrządu, naturalnie przejrzałem fora internetowe aby pozyskać informację dotyczące znaków i tu rodzi się pytanie, ponieważ wg. wskazań wszystko u mnie się zgadza tj. w oczku na kole zamachowym przecina się punkt "0" na kole wału punkt zgrywa się z punktem na obudowie, aczkolwiek wskazania wałka rozrządu nie są dla mnie jasne ponieważ punkt po prawej usytuowany za kołem zbiega się z krawędzią głowicy ale od frontu punkt "ot" jest mniej więcej na godzinie 7. Dlaczego nabili ten pomocniczy punkt, który odbiega od punktu zaznaczonym na tej małej obudowie plastikowej, która ma wybite "ot" czy to jakiś błąd fabryczny w tym modelu względnie roczniku. Niniejsze punkty są usytuowane gdzieś tak 120 stopni od siebie tak więc nie ma szans aby kropka pokryła się z krawędzią głowicy z tyłu i z punktem ot z przodu. Jest ktoś w stanie mi wyjaśnić ten błąd producenta???
Rekomendowane odpowiedzi