Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy do montażu lane asist w Audi A4 B8 trzeba wymienić kierownicę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy do doposażenia Audi a4 2015 w lane assist muszę wymienić kierownicę czy aktywuje system bez wymiany kierownicy tylko po prostu nie będę miał wibracji?

Opublikowano

Audi Lane Assist występował w przedlifcie i miał tylko wibracje w kierownicy + grafikę w liczniku. Potrzebna była kierownica czteroramienna z wibracją.

Active Lane Assist natomiast został udostępniony w polifcie i ma już korektę toru jazdy. Nie ma znaczenia jaka jest kierownica bo wibracje generuje elektryczna przekładnia kierownicza, zarówno zwykła jak i taka z Dynamic Drive.

Też mam w planie tego retrofita. Co Ci się już udało uzbierać / zrobić?

Opublikowano
Godzinę temu, RaThek napisał(a):

Audi Lane Assist występował w przedlifcie i miał tylko wibracje w kierownicy + grafikę w liczniku. Potrzebna była kierownica czteroramienna z wibracją.

Active Lane Assist natomiast został udostępniony w polifcie i ma już korektę toru jazdy. Nie ma znaczenia jaka jest kierownica bo wibracje generuje elektryczna przekładnia kierownicza, zarówno zwykła jak i taka z Dynamic Drive.

Też mam w planie tego retrofita. Co Ci się już udało uzbierać / zrobić?

Narazie wymieniłem gatewey podciągnąłem cany w okolice lusterka i dołożyłem przy okazji HBA. Teraz będę wymieniał szybę pod kamerę