Jozef11223 Opublikowano Środa o 13:19 Opublikowano Środa o 13:19 Witam, czy do doposażenia Audi a4 2015 w lane assist muszę wymienić kierownicę czy aktywuje system bez wymiany kierownicy tylko po prostu nie będę miał wibracji?
RaThek Opublikowano Środa o 19:11 Opublikowano Środa o 19:11 Audi Lane Assist występował w przedlifcie i miał tylko wibracje w kierownicy + grafikę w liczniku. Potrzebna była kierownica czteroramienna z wibracją. Active Lane Assist natomiast został udostępniony w polifcie i ma już korektę toru jazdy. Nie ma znaczenia jaka jest kierownica bo wibracje generuje elektryczna przekładnia kierownicza, zarówno zwykła jak i taka z Dynamic Drive. Też mam w planie tego retrofita. Co Ci się już udało uzbierać / zrobić?
Jozef11223 Opublikowano Środa o 20:42 Autor Opublikowano Środa o 20:42 Godzinę temu, RaThek napisał(a): Audi Lane Assist występował w przedlifcie i miał tylko wibracje w kierownicy + grafikę w liczniku. Potrzebna była kierownica czteroramienna z wibracją. Active Lane Assist natomiast został udostępniony w polifcie i ma już korektę toru jazdy. Nie ma znaczenia jaka jest kierownica bo wibracje generuje elektryczna przekładnia kierownicza, zarówno zwykła jak i taka z Dynamic Drive. Też mam w planie tego retrofita. Co Ci się już udało uzbierać / zrobić? Narazie wymieniłem gatewey podciągnąłem cany w okolice lusterka i dołożyłem przy okazji HBA. Teraz będę wymieniał szybę pod kamerę
Jozef11223 Opublikowano Czwartek o 04:41 Autor Opublikowano Czwartek o 04:41 Czy kamera od lane asist i moduł a5 mają ochronę komponentu?
Jozef11223 Opublikowano Piątek o 04:41 Autor Opublikowano Piątek o 04:41 10 godzin temu, RaThek napisał(a): Chyba chodzi Ci o 5C? Chodzi mi o kamerę od lane asist z sterownikiem czy trzeba ściągać cp z niej czy nie
Jozef11223 Opublikowano Piątek o 20:11 Autor Opublikowano Piątek o 20:11 A jeszcze mam pytanie jaki numer kamery szukać do polifta bo narazie znalazłem same do przedlifta
Jozef11223 Opublikowano Piątek o 23:19 Autor Opublikowano Piątek o 23:19 11 minut temu, RaThek napisał(a): 8T0907217A A to nie jest do przedlifta który obsługuje tylko lane asist a nie active lane asist?
RaThek Opublikowano Piątek o 23:23 Opublikowano Piątek o 23:23 3 minuty temu, Jozef11223 napisał(a): A to nie jest do przedlifta który obsługuje tylko lane asist a nie active lane asist? Nie
Jozef11223 Opublikowano Sobota o 15:06 Autor Opublikowano Sobota o 15:06 Jeszcze jedno pytanie mam, czy muszę dołożyć przycisk od lane asist i zmienić manetki czy mogę aktywować go przez samo mmi?
br1989 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Udało Ci się rozwiązać problem? U mnie to samo. Wszystkie odpinane pokolei i wartość A nadal nie spada. Zostały drzwi i tuner środkowy. Żadnych błędów w programie diagnostycznym. Ktoś miał podobny problem? 5fbbd8b6-3a59-47ad-a969-a84d3faa3c89.mov
RaThek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu W dniu 30.08.2025 o 17:06, Jozef11223 napisał(a): Jeszcze jedno pytanie mam, czy muszę dołożyć przycisk od lane asist i zmienić manetki czy mogę aktywować go przez samo mmi? Musisz wymienić manetki.
Jozef11223 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu 8 godzin temu, br1989 napisał(a): Udało Ci się rozwiązać problem? U mnie to samo. Wszystkie odpinane pokolei i wartość A nadal nie spada. Zostały drzwi i tuner środkowy. Żadnych błędów w programie diagnostycznym. Ktoś miał podobny problem? 5fbbd8b6-3a59-47ad-a969-a84d3faa3c89.mov 2.44 MB · 0 pobrań c**j wie stary o co ci chodzi, naoewno nic związanego z tym tematem
Rekomendowane odpowiedzi