Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie opony zimowe 17 cali do Audi A4 B6 quattro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Potrzebuję kupić zimówki i mam trochę dylemat im więcej czytam i oglądam tym mam większy mętlik z wyborem ,budżet około 1700zł.

Auto Audi a4 b6 Q avant 1.8T.

I pytanie bo znalazłem Michelin Alpin 6 225/45 R17 za 416szt/szt ale data produkcji 2021 jest to ogólno polski sklep.

Czy warto ?

Ewentualnie co polecacie ?

Opublikowano

niby 5 lat opona ma swoje właściwości według mnie lepiej cos nowszego kupić do 400 za szt na luzie cos znajdziesz nawet z wysokiej polki sam teraz kupowałem 

Opublikowano
57 minut temu, B618t napisał(a):

niby 5 lat opona ma swoje właściwości według mnie lepiej cos nowszego kupić do 400 za szt na luzie cos znajdziesz nawet z wysokiej polki sam teraz kupowałem 

A co kupiłeś?

Opublikowano

w swojej audi wcześniej mialem hankoki jeśli to tak się pisze ta markę  średnia plus jakoś tak polka jakościowa wychodziła ich i dawały super rade w mieście i po za miastem gdzie więcej śniegu dokładnego modelu nie pamietam teraz mam komoran czyli najniższa Polka ale dają rade jak na quattro a do bmw kupujemy continental za 400 cos szt 2024 rok za 500 cos jest ta sama oponka ale 25 rok za szt wiadomo tył napęd to lepiej cos z lepszej polki 

Opublikowano
2 godziny temu, azahiel82pl napisał(a):

Cześć

Potrzebuję kupić zimówki i mam trochę dylemat im więcej czytam i oglądam tym mam większy mętlik z wyborem ,budżet około 1700zł.

Auto Audi a4 b6 Q avant 1.8T.

I pytanie bo znalazłem Michelin Alpin 6 225/45 R17 za 416szt/szt ale data produkcji 2021 jest to ogólno polski sklep.

Czy warto ?

Ewentualnie co polecacie ?

Moim zdaniem bez sensu brać zimówkę z datą produkcji 2021r za chwile ta opona bedzie miała 5lat.

Po za tym do jakich warunków szukasz zimowej opony? Mieszkasz w górach? Czy zimą robisz duzo km po autostradach czy drogach ekspresowych? Warto sie nad tym zastanowić czy potrzebujesz bardziej zimówki na warunki śniegowe i górskie czy na trasy.