Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja sterownika ecu Audi A6 C6 2.4 BDW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zrobiłem swap skrzyni manual na autom. Mechanicznie jest wszystko złożone, auto odpala. Problem jest taki, samochód pracuje równo natomiast nie wkręca się powyżej 4 tysięcy obrotów za poradą użytkownika z forum  kupiłem zestaw startowy kluczyk licznik blokadę kierownicy i ecu. Po złożeniu  nie ma błędów   ani tego błędu  brak komunikacji ze skrzynią automatyczną. 

Opublikowano

Napisz jeszcze raz bo nie wiadomo jaki masz problem.

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co dzięki za chęci, dziś samochód normalnie chodzi. Mianowicie chodziło o to że złożyłem rozrząd no i przy okazji zachciało mi się wymiany swapa skrzyni z automatu na manual wszystko ogarnąłem by odpalić auto. Samochód po odpaleniu kręcił się tylko do 4 tysięcy obrotów. Ktoś na forum doradził by zamiast wysyłać sterownik do tunera, abym kupił zestaw startowy od manuala(licznik ECU kluczyk itp. Niestety po podmiance silnik na tym sterownik na manual jak i automat dalej kręcił do 4 tys obrotów. Meczyłem się długo z tym aż do dziś coś mnie natknęło aby odłączyć sterownik abs esp  po tym samochód w pełnym zakresie aż do odciny  wkręcał się. Jedyne co to jeżeli mogę prosić to o informację co z tym sterownikiem abs esp na jaki wymienić i dalsze instrukcje co do kodowania. 

Opublikowano

Napisz jaki masz kod skrzyni, numer sterownika oraz numer sterownika ABS, zapisz gdzieś jego kodowania. Tu będzie trzeba pogrzebać ale już w nowym sterowniku ABS, z wersji która nie miała automatu a manual. Prościej mówiąc - musisz ogarnąć drugi sterownik ABS z tej samej wersji (chyba ten 4F0-614-517 ale tu się musisz upewnić), podłączasz go, przypisujesz VIN a potem przepisujesz kodowanie starego sterownika.