Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd EGR P046C00 w Audi A4 B8 2.0 TDI CAHA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, ostatnio wymieniłem EGR w swoim samochodzie który był uszkodzony i miał  dwa błędy P144000 oraz P0403  i teraz po wymianie pojawia się błąd P046C "czujnik pierwszy recyrkulacji spalin niewiarygodny sygnał"  gdzie znajduje się ten czujnik ? Czy to jest czujnik w nowym EGR. Mam filmik w którym po odpaleniu sam EGR pracuje dość dziwnie. Chodź nie mam porównania jak pracował stary.Wedlug mnie sam elektrozawór powinien się otworzyć jak auto jest odpalone ewentualnie trochę przymknąć a on lata ja nie napiszę co. Czy ma ktoś doświadczenie w tym temacie albo chociaż wie jak ten zawór powinien się zachowywać po odpaleniu ? Z góry dziękuję za pomoc 

Edytowane przez papug013
Opublikowano

Na 99% EGR zamiennik a nie oryginalny?

Opublikowano
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Na 99% EGR zamiennik a nie oryginalny?

Na 100% zamiennik, firma to WRC na aukcji pisało że jakość oryginału w niższej cenie 😉. No i teraz mam 

Opublikowano

Takie rzeczy tylko ori się montuje.

Opublikowano
15 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Takie rzeczy tylko ori się montuje.

Rozbierałem stary EGR i to prosty układ zwykły silniczek dwa tryby na jednym z nich dwa magnesy i dwie blaszki oraz czujnika hala 815A nie bardzo jest co tam zepsuć. Być może jest gdzieś po drodze czujnik który jest uszkodzony i to on sygnalizuje ten błąd .A sam EGR jest ok. Ja chcę tylko się dowiedzieć czy tak powinien pracować EGR i gdzie owy czujnik się znajduję. 

Opublikowano

Zamienniki nie trzymają parametrów jak oryginalne.  Ta sama sytuacja jest z pozornie prostymi czujnikam, gdzie myślisz, że nic skomplikowanega tam nie ma, a czujnik zamiennik podaje niewiarygodne dane do sterownika.

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Zamienniki nie trzymają parametrów jak oryginalne.  Ta sama sytuacja jest z pozornie prostymi czujnikam, gdzie myślisz, że nic skomplikowanega tam nie ma, a czujnik zamiennik podaje niewiarygodne dane do sterownika.

Przecież nie jest powiedziane że to wogole problem z nowym EGR. Być może problem jest z czujnikiem i to on wyświetla ten blad. Wiesz gdzie jest ten czujnik? Albo czy twój EGR pracuje inaczej niż mój ? Albo masz pomysł jak to zdiagnozować? Jeśli nie to niewnosisz nic do tej dyskusji. . . .