Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana paska wielorowkowego w Audi A4 B9 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieją wytyczne producenta w zakresie wymiany paska wielorowkowego (V-ribbed belt) w poliftowym A4 B9? Niekiedy (przy wyłączonym radiu) słyszę w kabinie bardzo ciche "świerczenie" dochodzące z okolic silnika.  Aktualny przebieg to ok. 70 000 km. Przy ok. 58 000 km wymieniałem (jeszcze na gwarancji) pompę wody i pasek rozrządu z rolkami.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Też tak mam ale u mnie leje się z pompy wody. Wymieniałem olej przy 80kkm i była jedna dwie małe krople płynu na misce. Teraz przy 98kkm zaczął ćwierkać delikatnie kilka minut na zimnym. Płyn ucieka spod koła pasowego, z góry tego nie widać, ale po zdjęciu osłony pod silnikiem u mnie już jest spory wyciek z pompy.  Sprawdź od dołu czy płyn nie wycieka z pompy i czy nie leci na pasek, może możesz jeszcze reklamować robotę. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Jak najbardziej dopuszczam, że ASO mogło nie do końca przyłożyć się do wymiany pompy wody na gwarancji. W każdym razie problem samoczynnie zniknął w okolicy listopada. Sprawdzę ew. wycieki przy najbliższej wymianie oleju (mam jeszcze gwarancję na rozrząd, na pompę wody niestety już nie).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mam już diagnozę - w moim przypadku jest to (całe szczęście) pasek wielorowkowy, ktory czasami wydaje jakiś cichy dźwięk na zimnym. Aktualnie mam przebieg ok. 75 000 i będzie do wymiany. Wokół pompy czysto.

Opublikowano

Polecam zestaw Gates.

Opublikowano
  • Autor

Założyłem osprzęt Cotninental 6PK1026K1 + wymienione sprzęgło jednokierunkowe alternatora.