Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegrzewanie oraz nie włączający się wentylator chłodnicy w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem mam z przegrzewaniem oraz ciśnieniem i tym ze wentylator chłodnicy się nie załącza wszystko nowe od głowicy uszczelki pompy wody czujników i innych jakiś pomysł czemu wentylator się nie załącza 

Opublikowano

Przekaźnik w podszybiu.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Langista napisał(a):

Przekaźnik w podszybiu.

udało się je załączyć ale. nie chcą się wyłączyć ciagle pracuje czy na zgaszonym czy na odpalonym 

Opublikowano

To pochwal się teraz w jaki sposób je załączyłeś.. rozumiem że kwestia uszkodzonej wiązki lub źle podpiętych wtyczek już była sprawdzana, tak samo jak i błędów w sterownikach?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, Langista napisał(a):

To pochwal się teraz w jaki sposób je załączyłeś.. rozumiem że kwestia uszkodzonej wiązki lub źle podpiętych wtyczek już była sprawdzana, tak samo jak i błędów w sterownikach?

opowiem ci cala historie auta warsztaty rozkładają ręce wszystkie u mnie w mieście 

króciec z tylu wyjebalo raz i drugi to wleciał alu i trzymał potem minął mały okres czasu waz z chłodnicy rozerwal się ok nowy dałem potem rozsadziło drugi waz ok dałem nowy potem termostat wyjebalo dałem nowy i myślę z skąd takie ciśnienie może być w układzie ok nowa osprzęt i pompa z INA ale nic nie dało termostat z maxgear ale niby puszcza obieg nic nie dało dalej ciśnienie myślę głowica regeneracja całej głowicy prowadnice zawory szklanki i co tylko się da rozrząd pasek łańcuch napinacze prowadnice no full serwis oraz pompa oleju i łańcuch oleju cały kit i nic nie dało mowie jak to nowe wszystko to robie test na spaliny bo może uszczelka walnięta a nowa złe złożono ale wyszło ze spalin nie ma to szukam dalej i miedzy czasie patrzę ze temp czujnik nie działa ale ciagle 90 pokazywało na desce i na vcds ok jeden i drugi czujnik wymieniłem i patrzę 130 i w gore temperatury a wentylator stoi to wentylator i sterownik wymieniłem i zaczęło chodzić okazało się ze stary wentylator mial kable pogryzione ale mankament taki ze wentylator się załącza odrazu jak jest prąd no wpinacz wtykę i leci na full obrotach na zgaszonym zimnym odpalonym no wgl nie przerywa pracy ale fajnie się stało bo na wentylator chodzi w końcu i z 130 i góra zeszło do 110 ale niżej nie chce zejść za nic i ode 110 do 130 się wacha przy jeżdżę normalnej przy katowaniu to znów 130 i góra do 90 nie schodzi za nic ( wentylator fabryka był 1 went dałem z b7 wentylator z 2 went bo na jednym jak podłączyłem potem na krotko to 120 schodził maks 115 a na podwójnym do 110 wiec zostawiam wersje podwójna ) ale dalej nie wiem czemu nie chce przerwać pracy wentylatora nawet gdy dopiero odpalam albo gdy wgl nie jeździ auto płyn zimny on ciagle chodzi puki wtyki nie odłączę plus podczas jazdy mniej niż 110 Nie schodzi nawet na postoju 110 i nie mniej 

Opublikowano

Coś z tymi wężami zostało zrobione źle. Ewidentnie albo układ jest ciągle zapowietrzony, albo gdzieś jakiś kanał został zaślepiony i nie ma prawidłowego przepływu. Blok był sprawdzany na pęknięcia? Czy może chociaż jego krzywizna?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.10.2025 o 07:43, Langista napisał(a):

Coś z tymi wężami zostało zrobione źle. Ewidentnie albo układ jest ciągle zapowietrzony, albo gdzieś jakiś kanał został zaślepiony i nie ma prawidłowego przepływu. Blok był sprawdzany na pęknięcia? Czy może chociaż jego krzywizna?

wentylatory juz normalnie pracuja ze wlaczaja sie dopiero jak sie zagrzeje i tak dalej tak jak ma byc ale dalej najnizsze stopnie to 110 i w gore glowica strzelna blok strzelny test na spaliny zrobiony a glowica przy regeneracji byla sprawdzana szczelnosc a blok sprawdzony przez nas ale nic nie widac nie pokojacego ani olej ani plyn nie ubywa jedynie ta temperatura ciagle dosc wysoka

Opublikowano
  • Autor
Teraz, B618t napisał(a):

wentylatory juz normalnie pracuja ze wlaczaja sie dopiero jak sie zagrzeje i tak dalej tak jak ma byc ale dalej najnizsze stopnie to 110 i w gore glowica strzelna blok strzelny test na spaliny zrobiony a glowica przy regeneracji byla sprawdzana szczelnosc a blok sprawdzony przez nas ale nic nie widac nie pokojacego ani olej ani plyn nie ubywa jedynie ta temperatura ciagle dosc wysoka

teraz kupilem nowa chlodnice i nagrzewnice moze w nich problem siedzi w koncu 20 lat maja

Opublikowano

Termostat Wahler lub Vernet, pompa wody tylko hepu. INA to Chińczyk o chamsko niskiej jakości.