Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Rezanie ori grilla na S4/RS4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Ciekawi mnie czy ktoś już próbował czegoś takiego w B6?

Przejrzałem forum w miare dokładnie i nie widziałem, a np w B5 jeden z forumowiczów (kori) zrobił coś takiego i wyszło bardzo porządnie.

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czy_seryjny_grill_mozna_jakos_przerobic_na_sline-t78623.0.html

Pytanie zadaje ponieważ mam drugi ori grill lekko uszkodzony i zastanawiam się czy któregoś dnia jak będę miał wolne nie spróbować wyrezać grilla a'la S4 :mysli:

Wiadomo łatwiej kupić ale tu potrzeba sporo kaski no i satysfakcji nie ma jak przy rezanku :naughty:

Opublikowano

paulo77 Ty sie lepiej zastanow, jak wyrezasz dolnego grilla, a'la S4 bo ori tam nie pasuje.. :wink4:

Opublikowano

ykk, pisząc o rezaniu grilla miałem na myśli zarówno dolny grill jak i dolny :gwizdanie:

wiem, że łatwo nie będzie ale coś wymyśle bo mam jeszcze pare kratek z dolnego zderzaka

a jak z nimi nie da rady to po prostu będzie trzeba zrobić (czyt. stworzyć) "piony" z jakiegoś innego materiału (jeden patent już mam)

od razu mówię, że nie zrobię tego jutro ani nawet w tym miesiącu bo niestety nawał pracy i wyzwanie podejmę dopiero w czasie wakacyjnym

a temat założyłem co by ktoś pożytecznego podpowiedział, doradził, albo wyraził szacuneczek :decayed::wink4:

Opublikowano

Dokładnie o to.

Jak widać można to zrobić chociaż wiadomo, że łatwo nie będzie.

Opublikowano

Dziwnie to wyglada.. :mysli:

Opublikowano

Dziwnie to wyglada.. :mysli:

W B5 lepiej to wyglądało. Jakbym miał przerabiać grilla to pomyślałbym żeby wyrezać plaster miodu od RSa w B6 :kox:

Opublikowano

Dibo, o tym też myślę i nie wiem czy nie skuszę się na zrobienie RSa :naughty:

Pozostaje tylko problem znalezienia odpowiedniego "plastra miodu" ale jak znajdę coś odpowiedniego to będę działał.

Na szczęście nigdzie mi się nie spieszy więc powoli będę się rozgladał i szukał co by efekt końcowy był konkretny :cool1:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o plaster miodu to jak kiedyś kupię B6 to mam już plana jak wyrezać :wink4:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o plaster miodu to jak kiedyś kupię B6 to mam już plana jak wyrezać :wink4:

Dibo to kupuj z checia lukniemy na efekty :wink4:

To juz sa plany czy narazie dosyc dalekie marzenie ??

Opublikowano

Dalekie marzenia :gwizdanie: Ale już wiem jak zrobię B6 jak te marzenia się spełnią :kox:

Opublikowano

Ta dawajcie plastry miodu. I co w halo tez..? Zeby nie bylo wies plaster tjuningu :naughty:

Opublikowano

Same grille to da się zrobic jak sie uda znaleźć odpowiedni materiał, ale z holo bedzie duzo gorzej coś wyrezać[br]Dopisany: 17 Maj 2009, 15:36_________________________________________________ps. zresztą widziałem jedną B7 z plastrami miodu i ori halogenami i nie wygląda na wieś tuning :cool1:

Opublikowano

Dalekie marzenia :gwizdanie: Ale już wiem jak zrobię B6 jak te marzenia się spełnią :kox:

To ciulaj od razu na mody :decayed:

Same grille to da się zrobic jak sie uda znaleźć odpowiedni materiał, ale z holo bedzie duzo gorzej coś wyrezać[br]Dopisany: 17 Maj 2009, 15:36_________________________________________________ps. zresztą widziałem jedną B7 z plastrami miodu i ori halogenami i nie wygląda na wieś tuning :cool1:

Jakies zdjecia by sie przydaly ;)

Opublikowano

ps. zresztą widziałem jedną B7 z plastrami miodu i ori halogenami i nie wygląda na wieś tuning :cool1:

Jakies zdjecia by sie przydaly ;)

Mówisz, masz :wink4:

1.jpg

Jak dla mnie to nie jest wieś tuning :gwizdanie:

Opublikowano

Tyle ze kratki w B6 sa inne. I zle to bedzie wygladac. Nawet z grillami od eSy zle to wyglada.. :rolleyes:

Opublikowano

mi tam np ta ze zdjecia sie podoba :wink4:

Opublikowano

Tyle ze kratki w B6 sa inne. I zle to bedzie wygladac. Nawet z grillami od eSy zle to wyglada.. :rolleyes:

zgadza się, że są inne i pewnie bedzie źle wyglądać, ale pewnie lepiej niż ori :rolleyes: