Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawyżone spalanie benzyny w Audi A4 B8 2.0 TFSI CPMB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko 

Może ktoś miał podobny przypadek więc zapytam.

A4b8 2.0tfsi 2015 CPMB Quattro 8HP skrzynia 

Jestem po wymianie pompy wysokiego ciśnienia. Check z info o niskim ciśnieniu już się nie pojawia. Odebrałem auto od mechanika, zatankowałem do pełna i przejechałem 60 km. Łącznie 2 trasy i spalanie było mniej więcej 7,7-8,5-super. Wskazówka od baku lekko zeszła z górnej maksymalnej kreski-super. Na drugi i trzeci dzień zrobiłem łącznie miasto plus trasa około 80. Łącznie 140km i wskazówka sporo spadła w dół. Poniżej dolnej kreski przed połową baku, a spalanie przy takiej samej jeździe jak przy pierwszych 60km nie chce zejść poniżej 9,5. Paliwo nie spływa już do oleju, innych problemów nie ma.

Co może być przyczyną? 

Rozwiązane przez Dev

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor

Jeśli ktoś zna w Kielcach dobrego mechanika typowego od tfsi to śmiało niech poleci 

Opublikowano

To ile pali na 100km ?

Opublikowano
  • Autor

Na kompie średnie spalanie główne wychodzi 11 i ok ale lampa mi się zapaliła po tym jak potrafił zrobić na odcinku 30 km od 7,5 do 8,5 i fizycznie wskazówka adekwatnie schodziła, a na kolejnej trasie już nie chce zejść poniżej 9,5 i wskazówka ucieka jak szalona. Pora dnia podobna, nawiew ciepły włączony tak samo, temperatura otoczenia podobna i kultura jazdy również podobna. Nagle coś się przełączyło na większe spalanie i nie potrafię tego zlokalizować. Ogólnie to już druga pompa założona w przeciągu 2 tygodni. I przy pierwszym razie było identycznie ale ta padła i po 200km pojawił się check z niskim ciśnieniem bo to był chinol odesłany na zwrot pieniędzy. Druga teraz jest już lepsza i droższa i jest ogólnie ok ale to spalanie i szybko spadającą wskazówka mnie nie pokoi. Najgorsze że nie ma do kogo zaprowadzić bo nie wiedzę w mieście żadnego specjalisty od Tfsi a Aso to Aso wiadomo jak z nimi jest. Ogólnie wiem że jest coś nie tak bo to nie pierwszy mój tfsi i wiem że lubią chlapnąć sporo benzyny ale tutaj nie ma równowagi 

Opublikowano
  • Rozwiązanie

jedz na analizator spalin i zobacz jak sa parametry

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i co wyszło ?