Simon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, w piątek w końcu uruchomiłem klimę opiszę to w innym dziale. Ale tutaj mam inne pytanie: (stary panel klimy) jeśli mam na zewnątrz np.22C a w autku chcę 18C to włączam "gwiazdkę" i po sprawie sprężarka daje chłodek i jest 18C. Ale: 1) jeśli włącze AUTO na 22C a na zewnatrz jest nawet 15C to AUTO włącza sprężarkę....po co?czy ona wtenczas grzeje???jesli mam chłodny silnik...? 2)kiedy tak właściwie ja włączac? 3)czy na trybie AUTO ona kiedyś sama się wyłącza?czy to tylko recznie? Z góry dzięki za odpowiedzi... ps.Wesołych Świąt Wszystkim Klubowiczom i Waszym Rodzinom!!!
adamq Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 3)czy na trybie AUTO ona kiedyś sama się wyłącza?czy to tylko recznie? Bodajże wyłącza się poniżej temperatury +4 st. C. (nie da się jej włączyć). włącza sprężarkę....po co? Gdy działa sprężarka, to powietrze jest osuszane i przez to szyby nie parują.
Simon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Hack to wszystko wiem, ale mi chodzi o wyłączenie typu...zależne od temperatury obiegu wody lub różnicy temperatury wew i zew.... To co cały rok na klimie jeździć?!Przecież jak jest chłodno na dworze i mi nie parują szyby to po co?!
Gość Iceman Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Hack to wszystko wiem, ale mi chodzi o wyłączenie typu...zależne od temperatury obiegu wody lub różnicy temperatury wew i zew....To co cały rok na klimie jeździć?!Przecież jak jest chłodno na dworze i mi nie parują szyby to po co?! dokładnie, na auto klima lata cały rok u ciebie tylko wyłaczenie śniezki zatrzyma klime w nowszych wersjach przycisk eco (wykorzystanie temperatury zewnetrznej ) :biggrin:
Simon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 O i o to mi chodziło czyli ręcznie reguluję włączenie lub wyłączenie sprężarki?!
Gość Iceman Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 O i o to mi chodziło czyli ręcznie reguluję włączenie lub wyłączenie sprężarki?! dokładnie :biggrin:
adamq Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No chyba, że temp. będzie niska, to się wtedy już sama nie włączy (ani ty jej nie włączysz :biggrin: )
Simon Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tak tak wiem żeby wypociny nie zamarzały
adamq Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Skoro wiadomo wszystko, to zamykam :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi