Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik płomienia Webasto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Poszukuję numeru części lub linka do zamiennika czujnika płomienia od webasto w A4 B9.

VIN: WAUZZZF4XGA107358

Pozdrawiam

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

Tylko ori. Nigdy zamienniki.

Sprawdź sobie na naklejce jaki masz dokładnie model. Prawdopodobnie Hydronic II D5S, jeżeli tak, to ten powinien pasować.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, czyli jednak jak w ASO zawołali 550zł za czujnik to widzęże to normalna cena.

Opublikowano

Screenshot(627).png.239ae7eca69961d60203e182cbc1d781.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sory za odświeżenie, ale niestety wymiana czujnika płomienia nic nie dała, po wyjęciu obu czujników nowego i starego okazało się że pokazuje poprawne wartości, po prostu webasto chyba walnięte jakieś, bo raz rzuca błędami jakimiś dziwnymi, raz działa dopiero gdy zmrożę go np. na -7c itp więc zostaje mi chyb wymiana webasto. Czy masz możliwość sprawdzenia jaki dokładny model jest do mojej Audi A4 B9 2016 2.0 TFSI Quattro Benzyna VIN: WAUZZZF4XGA107358?

Czy to by pasowało? https://allegro.pl/oferta/nowe-ogrzewanie-postojowe-webasto-audi-8w0265081m-4m0265105f-benzyna-18076495970

Dzięki naprawdę i szacunek za fachową wiedzę :)

Edytowane przez The Ether

Opublikowano
Godzinę temu, The Ether napisał(a):

niestety wymiana czujnika płomienia nic nie dała

Masz pełny auto-scan?

Opublikowano
  • Autor

Elektryk który się tym zajmował, mówi, że webasto raz działa, raz nie. Dodatkowo pojawiły się 3 błędy po wymianie tego webasto: side assist, który miga co  chwilę jak jadę i na postoju i musiałem go wyłączyć mimo że wcześniej działął, gdy włączam wsteczny lub klikam kamerę cofania to mam info jak w załączniku, i włączając sam zapłon czasami jest błąd pre-sense. Gość mówi, że to websto coś może zakłócać pracę tych rzeczy, lub gdzieś jakaś wilgoć się dostała, bo to wcześniej działało to wszystko bez żadnego błędu - wspomniał też że jakieś problemy w komunikacji CAN się pojawiły, że musi do każdego podzespołu się łączyć żeby błędy zczytać zamiast do CAN i wszystko w pare sekund odczytać, więc po nowym roku raczej zacznę od tego, dziwna sprawa z tym

IMG_8941.jpg

Opublikowano

Bez scanu trutno powiedzieć co.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Bez scanu trutno powiedzieć co

Pelna zgoda, postaram się zrobić jutro pełen skan i wkleję. Swoją drogą rozwiązanie pokroju odłączenie bezpiecznika ogrzewania postojowego lub odłączenie fizycznie webasta powinno rozwiązać te problemy, a jesli nie, to znaczy że elektryk spartolił coś nie?

Opublikowano

Bez scanu nic nie wiadomo. Muszę zobaczyć co się tam dzieje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Sory że odświeżam temat, ale czy jest ktoś w stanie na podstawie nr. VIN zlokalizować jaki dokładnie mam moduł webasto mam u siebie w aucie? Bo do tej naklejki chyba się nie dokopię sam przed domem, a elektryk powiedział żebym już przyjechał z tą częścią na wymianę bo nie działa to webasto po zmianie czujnika płomienia, i też zauważyłem że po wymianie tego auto się nie dogrzewa, poniżej 90 stopni jest, i zimno jak cholera w aucie teraz. dopiero jak na sport włączę to będzie grzało ale baardzo długo się rozgrzewa.

btw. w aso dzwonilem to niby mają za ok. 6078zł jakoś tak brutto za całe webasto, ale może uda mi się gdzieś dorwać taniej no i nie chcieli podać numeru części 😕

Opublikowano

Daj VIN

Opublikowano
  • Autor

VIN: WAUZZZF4XGA107358
Audi A4 B9 2016 2.0 TFSI Quattro Sedan Benzynka

Opublikowano

4M0265105D został zastąpiony 4M0265105F

Opublikowano
  • Autor

@Muskel1Czyli jak dobrze rozumiem brać tą wersję 4M0265105F i będzie pasować w 100% tak?

Opublikowano

Obie będą pasowały. Index D został od 01.01.2023 zastąpiony indexem F.