Opublikowano 25 Listopada 202525 Lis Witam , od tygodnia walczę z kontrolką Check Engine w moim Audi A4 B9 40 TDI Co jakiś czas (około raz na 100 km) pojawia się błąd P03AA – wykrycie nieprawidłowej pracy 3 cylindra. Miesiąc temu wymieniłem wszystkie świecę żarowe.Zastanawiam się, czy to może mieć związek z wymianą świec żarowych, czy raczej problem leży gdzie indziej (wtryskiwacz, ciśnienie paliwa, paliwo? Czy ktoś z Was miał podobny błąd po wymianie świec żarowych lub w tym silniku? Jakie są Wasze doświadczenia i co warto sprawdzić w pierwszej kolejności? Dzięki za wszelkie podpowiedzi!
Opublikowano 25 Listopada 202525 Lis Błąd w oprogramowaniu silnika. Na tę przypadłość jest wydane TPI 2062814/15. Data publikacji: 08.02.2024 Opis usterki przez Klienta/Wniosek stacji Skarga klienta :Na desce rozdzielczej świeci się kontrolka ostrzegawcza układu kontroli emisji. Wnioski z warsztatów: Reklamację klienta można odtworzyć. W jednostce sterującej silnika rejestrowane jest następujące zdarzenie (okresowe/statyczne): P03AA00: Zakres/wydajność obwodu czujnika ciśnienia cylindra 3 – Objaw 37605 Aktualizacja softu ECU rozwiązuje problem Edytowane 25 Listopada 202525 Lis przez turzol
Opublikowano 25 Listopada 202525 Lis Autor 5 godzin temu, turzol napisał(a): Błąd w oprogramowaniu silnika. Na tę przypadłość jest wydane TPI 2062814/15. Data publikacji: 08.02.2024 Opis usterki przez Klienta/Wniosek stacji Skarga klienta :Na desce rozdzielczej świeci się kontrolka ostrzegawcza układu kontroli emisji. Wnioski z warsztatów: Reklamację klienta można odtworzyć. W jednostce sterującej silnika rejestrowane jest następujące zdarzenie (okresowe/statyczne): P03AA00: Zakres/wydajność obwodu czujnika ciśnienia cylindra 3 – Objaw 37605 Aktualizacja softu ECU rozwiązuje problem Czyli problem leży w sofcie a nie w uszkodzonym wtryskiwaczu , z jednej strony mnie zdziwiło że miesiąc było wszystko wporzadku około 2 tysiące kilometrów zrobiłem i nagle wyskoczył mi taki błąd , i teraz czy muszę jechać do aso Audi czy niezależny warsztat pomoże mi z takim błędem ?
Opublikowano 26 Listopada 202526 Lis Autor 14 godzin temu, turzol napisał(a): Poszukaj kogoś z Odisem. W śląskim mogę wykonać aktualizację. Dzięki za pomoc będę szukał kogoś z odisem. Aktualnie siedzę za granicą więc może ktoś tutaj będzie mógł mi to zrobić .
Opublikowano 2 Lipca2 Lip W dniu 25.11.2025 o 21:22, turzol napisał(a):Poszukaj kogoś z Odisem. W śląskim mogę wykonać aktualizację.Proszę o kontakt, jestem z Katowic i chce aktualizacji.
Opublikowano 2 Lipca2 Lip 4 godziny temu, tomasz_pasek napisał(a):Proszę o kontakt, jestem z Katowic i chce aktualizacji.
Opublikowano 4 Sierpnia4 Sie Dzień dobry.Mam ten sam błąd.Poszukuje kogoś z Odisem w okolicach Oława, Brzeg, Nysa.Poniżej dane.Czy wystarczy wymienić tylko podkładki pod wtryskami ?Pacjent przebieg 178 tys. Edytowane 5 Sierpnia5 Sie przez Marcin_MM
Opublikowano 9 Września9 Wrz W dniu 4.08.2026 o 10:31, Marcin_MM napisał(a):Dzień dobry.Mam ten sam błąd.Poszukuje kogoś z Odisem w okolicach Oława, Brzeg, Nysa.Poniżej dane.Czy wystarczy wymienić tylko podkładki pod wtryskami ?Pacjent przebieg 178 tys.Wtryskiwacze 1 i 2 mają za duże korekcje już, odnośnie błędu P03AA zmiana softu rozwiąże problem, wymiana podkładek niec nieda oczywiście możesz wymienić.
Opublikowano 18 Września18 Wrz Ok.Zmiana softu jak najbardziej.Ale co z tymi korektami bo i silnik nierówno pracuje.Wtryski do regeneracji ?A może tylko świeca z czujnikiem do wymiany na 3. Edytowane Środa o 06:214 dn przez Marcin_MM