Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak światła wstecznego po swapie skrzyni 5b na 6b w Audi A4 B6 1.8T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z światłami wstecznego po swapie skrzyni z 5b na 6b 1.8t AVJ. W AVJ jest inna kostka czujnika wstecznego więc ją uciąłem i przelutowałem na kostkę która jest w aktualnej skrzyni 6b z 1.9 tdi  i pojawił się problem ponieważ światła wstecznego teraz nie świecą, w kostce jakby nie było prądu zwarcie kabli nie uruchamia świateł, bezpiecznik 31 15A też jest ok. Gdzie może być problem? Czy jest to powiązane z odczytem impulsatora prędkości  skrzyni biegów? Będę wdzięczny za każdą pomoc i wskazówkę.

Opublikowano

Jesteś pewien że w czujnik w nowej skrzyni działa? W starej wszystko było ok? Na próbę wyciągnij czujnik ze starej skrzyni, podłącz i zobacz, czy działa.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Langista napisał(a):

Jesteś pewien że w czujnik w nowej skrzyni działa? W starej wszystko było ok? Na próbę wyciągnij czujnik ze starej skrzyni, podłącz i zobacz, czy działa.

Nie jestem pewien czy czujnik działa w aktualnej. W starej wszystko było ok. Kupie tez nowy czujnik. Ale myślę ,że wina musi leżeć gdzieś w kablach skoro po zwarciu ich "na krótko" nic się nie dzieje, sprawdzałem w miejscach gdzie lutowałem kable od kostki i wszystko jest ok. I zastanawiam się tylko czy w tym przypadku przelutowanie kostki powinno już działać? Może ktoś kto robił takiego swapa wie czy zamiana kostki wystarczy  czy trzeba podpinać się gdzieś bezpośrednio tak jak to jest przy swapach skrzyni automatycznej. 

Opublikowano

Jesteś pewien że sprawdziłeś dobrze ten bezpiecznik? 15A na światło wsteczne to zdecydowanie za dużo, tam powinni być 5, maks 10A.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Jesteś pewien że sprawdziłeś dobrze ten bezpiecznik? 15A na światło wsteczne to zdecydowanie za dużo, tam powinni być 5, maks 10A.

Jestem pewien, ten bezpiecznik odpowiada tez za cos innego nie tylko za światła wstecznego, na zdjęciu jest dokładny opis bezpieczników.

9bec9202-4663-463b-9ad5-4f93574dae18.jpg

5af52df1-5228-4c44-8ea1-b5a6f296d131.jpg

Opublikowano

Ta kostka, którą założyłeś jest dobra? Skąd ją masz? Załóż dla pewności stary czujnik i zobacz, czy podłączony na skrętki działa jak należy 

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Langista napisał(a):

Ta kostka, którą założyłeś jest dobra? Skąd ją masz? Załóż dla pewności stary czujnik i zobacz, czy podłączony na skrętki działa jak należy 

Kostka była razem ze skrzynią patrzyłem multimetrem i prąd przechodzi z pinu za miejsce lutowania ale spróbuję jeszcze tak jak mówisz zrobić na skrętki, lub zrobię  kostkę z nowymi kablami i konektorami. I na dniach dam znać czy coś się zmieniło jeśli jeszcze ktoś będzie miał jakieś pomysły to z chęcią wysłucham.

Opublikowano

Jak wcześniej działało, a teraz nie, to problem masz tylko w tym miejscu.