Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z pompowtryskiwaczami po regeneracji w Audi A4 B7 2.0 TDI BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem od firmy zajmującą się regeneracja komplet pompowtryskiwaczy do BRD po regeneracji na pierwszym komplecie wgl nie odpalił potem wysłał 2 zestaw i takie cyrki jeden nie działa na 4 cylindrze czy możliwe że duza dawka na 1 przez to że nadrabia za 4 cylinder? Czy też zepsuty
Po wypięciu wtyczki z 4 pompki zero reakcji
Nowa listwa zasilająca ori

IMG_4075.jpeg

Edytowane przez BlueQ

Opublikowano

przełóż czwarty z pierwszym i będziesz widział czy parametry pójdą za wtryskiem (na 90% tak będzie)... jeśli jednak nie, to musisz szukać winy w silniku... niestety mało jest firm które poprawnie regenerują pompowtryski... jaki był powód wymiany pompowtryskiwaczy?..

Opublikowano
  • Autor
38 minut temu, janusz75 napisał(a):

przełóż czwarty z pierwszym i będziesz widział czy parametry pójdą za wtryskiem (na 90% tak będzie)... jeśli jednak nie, to musisz szukać winy w silniku... niestety mało jest firm które poprawnie regenerują pompowtryski... jaki był powód wymiany pompowtryskiwaczy?..

Falowanie obrotów i kilka razy mi zgasł i nie mogłem odpalić komp pokazał błąd z 2 i 3 pompki po zgaśnięciu takie objawy a tak poza tym to jeździł moc miał . Po sprawdzeniu moich niby 2 dobre więc stwierdziłem że kupię odrazu 4 szt regenerowanych ale z tego co widzę to jeszcze większe gowno niż moje 

takie korekty na starych

IMG_3981.jpeg

Edytowane przez BlueQ

Opublikowano

jeśli masz jeszcze wtryski które były w tym silniku (te dwa dobre) to załóż je na pierwszy i czwarty...

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, janusz75 napisał(a):

jeśli masz jeszcze wtryski które były w tym silniku (te dwa dobre) to załóż je na pierwszy i czwarty...

Mam tylko nie wiem który jest który bo nie opisali przy sprawdzeniu a z tymi nowymi muszę pociągnąć temat do końca bo mechanik już 2 razy wkładał i wyciągał , nie po to płaciłem 4K żeby się denerwować, najchętniej bym je oddał ale robią z tym jakieś problemy i dlatego chciałem się dowiedzieć po której stronie wina leży 

Edytowane przez BlueQ