Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Awaria multitronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Jestem szczesliwym posiadaczem a4 2.0 benzynka z 2004 (model 2000-2004 ) z automatyczna skrzynia multitronic . Auto ma przekulane jakies 60 000. I chyba klops ze skrzynia. Wszyskie symbole biegow na wyswietlaczu migaja , wiec ponoc to jakas powazna usterka. Orietuje sie ktos co to moze byc i ile bedzie kosztowac ta przyjemnosc . Oraz gdzie wielkpolsce gdzie najlepiej opiekuja sie tymi skrzyniami ?

Opublikowano

dzieki Piechol :) wlasnie znalazlem ogloszenia regenarcji sterownika. Teraz tylko podjade podpiac sie pod kompa i oby to bylo to .Jestem ciekaw co poprawili w tych z 2004 i ile faktycznie mozna przekulac ta skrzynia bez wiekszych problemow . A mam jeszcze jedno pytanko . Czy w multitronikach wyeleminowano brak smarowania na "N". Pare razy zdarzylo mi sie wrzucic przypadkowo podczas jazdy na wysokich obrotach i teraz mam shizke ze cos sie przez to moglo pospyac;/ pozdrawiam i dzieki na info

Opublikowano

Polecam firme Teomotors w WLKP. Wymieniałem u nich olej w moim multitronicu. (teomotors.pl)

Opublikowano

Sprzęgło poprawionego multi ma 7 zamiast 6 lamelek. Oprócz tego dodano przełożenie sport oraz funkcję tiptronic.

Jeśli chodzi o smarowanie - z tego co zdążyłem sobie przyswoić - nie ma go jedynie w pozycji Parking - dlatego niezalecane jest przełączanie się na ten tryb podczas krótkich postojów np. w trakcie jazdy w mieście (=trzymać spokojnie nogę na hamulcu). Dlatego też nie bałbym się przypadkowego przełączenia na N... Sam zastanawiam się czy skrzynię może "zaboleć" wyłaczenie zapłonu gdy drążek znajduje się w pozycji innej niz P (zdażyło mi się kilka razy :confused4:)

Jeśli chodzi o problem który opisałeś - skrzynia a raczej jej sterownik przechodzi w tryb awaryjny i tak to się właśnie objawia (mruganie PRND). Aby dowiedzieć się co dokładnie padło - musisz podpiąć się VAG-iem do sterownika i sprawdzić opisy błędów...

GL

Opublikowano

Jesli chodzi o multitronica to kazda naprawa jest cholernie droga.

Nie proponuje Ci sie bawic w regeneracje sterowanika bo to na dlugo nie wystarczy. Dziwne ze to sie stalo przy 60.000 km - wymieniles przy tym przebiegu olej ?

W polsce jest tylko jeden serwis ktory robi dobrze skrzynie i na prawde sie na tym zna. Jest to serwis w Nadarzynie. Jak bedziesz chcial to pisz na priva to podesle Ci nr tel - warto czasami przedzwonic i pogadac - nie proponuje robic samemu diagnozy skrzyni automatycznej - bo pozniej moze to pociagnac za soba duzo wieksze koszty,

Po pierwsze to trzeba spuscic olej i zobaczyc czy nie ma tam opilkow metalu !!!!!!!

Opublikowano

Poddałem sterownik regeneracji. Przejechałem jakieś 300 km i wszystko śmiga jak należy. Licze na to że nie będę żałował zaoszczędzonej kasy na nowy sterownik .Ten z tego co wiem kosztuje 3,5-4 tys. Ogólnie facet daje gwarancje na 1 rok. I ponoc tyle dwie osoby w kraju to robią.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poddałem sterownik regeneracji. Przejechałem jakieś 300 km i wszystko śmiga jak należy. Licze na to że nie będę żałował zaoszczędzonej kasy na nowy sterownik .Ten z tego co wiem kosztuje 3,5-4 tys. Ogólnie facet daje gwarancje na 1 rok. I ponoc tyle dwie osoby w kraju to robią.

Podaj w takim razie namiary na tę osobę