Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnienie skrzyni biegów S-tronic i ewentualna wymiana sprzęgła w Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, oddałem auto do serwisu specjalizującego się w naprawach automatycznych skrzyń biegów z 2 rzeczami - 1 to taka że jest wyciek na łączeniu skrzyni (korpus) i jest tam papierowa uszczelka z które jest wyciek (załaczam zdjęcie) plus ewentualna wymiana samego sprzęgła (bo dwumase wymieniałem pół roku temu i misję olejową wraz z uszczelką) z racji tego ze auto ma juz ok 250k przebiegu (Audi A4 B9 2016 rok s-tronic), dostałem taki kosztorys, co myslicie? Naciąganie ewidentne na kase czy raczej normalne i standardowe ceny?

image.png

image.png

Opublikowano

ceny części możesz Sobie sam sprawdzić w najbliższym serwisie, ale wg. mnie jest ok... co do kosztu usługi to także nie uważam,

aby było coś naciągane... przy tej skrzyni, aby to zrobić zgodnie ze sztuką (poprawnie) jest co robić... niemniej jednak na Twoim miejscu

wstrzymałbym się z demontażem skrzyni, a bardziej skupił na diagnozie... dlaczego?.. ano dlatego, że bardzo prawdopodobne jest,

iż wyciek który masz pochodzi w całości z nieszczelności miski olejowej... a nie z uszczelki łączącej korpus... to że teraz "wisi" kropla

oleju na łączeniu korpusu o niczym nie świadczy... umyj dokładnie skrzynię i zobacz skąd pojawia się wyciek... na 75% będzie to miska...

ps.

gdybym miał tą skrzynię na miejscu to po samym oleju powiedziałbym Ci czy to olej przekładniowy czy hydrauliczny...

niestety ze zdjęcia trudno tak wywnioskować... oczywiście mechanik który to diagnozował także jest w stanie to ocenić...

ale to już zależy od "podejścia" tego Pana/Panów...