Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawdzenie wtryskiwaczy w Audi A4 B9 2.0 TFSI CYRB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam termin u mechanika na czyszczenie dolotu(178 tys) i przy tej akcji także chciałem zająć się wtryskiwaczami. W tym motorze mam na 1 gar wtryskiwacz FSI i MPI. Myślałem wyczyścić je na myjce ultra, albo wysłać je na sprawdzenie do wzorcowni? Jakbyście postąpili, aby zagwarantować prawidłową pracę tych komponentów?(Domniemam że to są wtryski fabryczne).

Opublikowano

w tym silniku czyszczenie dolotu to w większości przypadków tylko kosmetyka... jeśli odma była sprawna to tak jak pisałem "kosmetyka" jeśli już puszczała olej do dolotu to trochę tam ładnego nagaru będzie... po czyszczeniu dolotu, obligatoryjnie nowa odma i to tylko oryginał... co do wtrysków, to profesionalna regeneracja wtrysku FSI to 70% ceny nowego wtryskiwacza Bosch... wtryskiwacze które masz na samochodzie zostały już zastąpione nowszą (poprawioną) wersją... można oczywiście oddać do regeneracji, warto także pamiętać, iż nie każdy wtryskiwacz uda się zregenerować... i wtedy trzeba zakupić nowy... decyzja oczywiście zależy do Ciebie, osobiście polecam nowe Boscha (żadne inne) i taki wtryskiwacz ma już na sobie; nowe o-ringi oraz pierścień teflonowy...

Opublikowano
  • Autor

Odmę nową ori odrazu założyłem przy zakupie tzn przy przebiegu 160 tyś, a jakbyś poszedł do tych wtrysków MPI? Obligatoryjnie wymienił na nowe? Jeśli tak to jakiej firmy?

Opublikowano

wtryski Boscha MPI nie są drogie... Bosch; 0 280 158 448 cena ok. 160pln... najlepiej oczywiście ASO; 06L906031D ale cena to 750pln...