Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon i brak auto poziomowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to było normalne w A4 B8, że posiadając bixenon nie ma automatycznego poziomowania świateł? W moim nie ma na zawieszeniu nigdzie żadnych czujników itd. Ostatnio rozbierając plastiki pod kierownicą znalazłem tam wiszące, schowane pokrętło do regulacji wysokości świateł, jest ono podłączone pod kostkę, podświetla się ale gdy nim kręcę to nic się nie dzieje. Ma ktoś jakieś pomysły dlaczego te pokrętło tam jest schowane? W desce rozdzielczej nigdzie nie ma miejsca żeby go wpiąć. Dobrze by było aby te pokrętło działało bo aktualnie nie mam możliwości zmiany wysokości świateł podczas obciążenia tyłu co powoduje oślepianie innych kierowców gdy z tyłu mam pasażerów. Spotkał sie ktoś kiedyś z taką sytuacją?

Opublikowano

Pokrętło jest pochowane bo to zapewne zwykły drut zrobiony przez jakiegoś druciarza który zrobił konwersje zwykłych lamp h7 na "ksenony" Albo założył depo z zamiennika albo co gorsza dał "kseonon" w zwykła lampę bez soczewki, nadal są takie asy. Fabryczny ksenon nie ma nic pochowanego pod deską a konwersja zgodnie ze sztuką zwykłej żarówki H7 na ksenon w B8 jest kompletnie nie opłacalna finansowo. W obecnej sytuacji bym próbował zobaczyć czy działa pokrętło ręczne przy lampach do obniżania strumienia światła śrubokrętem, jednak problem będzie konieczność kręcenia tym za każdym razem po załadunku a i tak dobrze tego nigdy nie ustawisz. Pokaż zdjęcie tych lamp bo aż ciekaw jestem co ten druciarz tam wymodził.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kaktusr napisał(a):

Pokrętło jest pochowane bo to zapewne zwykły drut zrobiony przez jakiegoś druciarza który zrobił konwersje zwykłych lamp h7 na "ksenony" Albo założył depo z zamiennika albo co gorsza dał "kseonon" w zwykła lampę bez soczewki, nadal są takie asy. Fabryczny ksenon nie ma nic pochowanego pod deską a konwersja zgodnie ze sztuką zwykłej żarówki H7 na ksenon w B8 jest kompletnie nie opłacalna finansowo. W obecnej sytuacji bym próbował zobaczyć czy działa pokrętło ręczne przy lampach do obniżania strumienia światła śrubokrętem, jednak problem będzie konieczność kręcenia tym za każdym razem po załadunku a i tak dobrze tego nigdy nie ustawisz. Pokaż zdjęcie tych lamp bo aż ciekaw jestem co ten druciarz tam wymodził.

Później będę miał chwilę to porobię zdjęcia, jednak nie widać żeby tam było coś przerabiane itd a lampy są oryginalne, jeżdżę tak już od 6ciu lat ale dopiero teraz zacząłem się zastanawiać o co może tam chodzić.

Opublikowano
1 minutę temu, mati13_95 napisał(a):

Później będę miał chwilę to porobię zdjęcia, jednak nie widać żeby tam było coś przerabiane itd a lampy są oryginalne, jeżdżę tak już od 6ciu lat ale dopiero teraz zacząłem się zastanawiać o co może tam chodzić.

Proste pytanie, która to twoja lampa :

1 :

images.jpg

2:

h7.png

Opublikowano
  • Autor
Teraz, kaktusr napisał(a):

Proste pytanie, która to twoja lampa :

1 :

images.jpg

2:

h7.png

1 i mam również spryskiwacze w zderzaku.

Edytowane przez mati13_95

Opublikowano
Teraz, mati13_95 napisał(a):

1

To idziemy dalej, sprawdź lampy na kloszu powinny być oznaczenia, firma ITD i jaką masz "żarówkę" w lampie to będzie coś więcej wiadomo. Opcje są dwie :

1. Drut lamp depo imitujących lampy kseononowe.

2. Nie pełna konwersja na fabryczny xenon na skróty bez wszystkiego, to by tłumaczyło trochę ten pochowany przycisk od poziomowania bo powinien on normlanie działać z zamiennikiem lamp depo.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kaktusr napisał(a):

To idziemy dalej, sprawdź lampy na kloszu powinny być oznaczenia, firma ITD i jaką masz "żarówkę" w lampie to będzie coś więcej wiadomo. Opcje są dwie :

1. Drut lamp depo imitujących lampy kseononowe.

2. Nie pełna konwersja na fabryczny xenon na skróty bez wszystkiego, to by tłumaczyło trochę ten pochowany przycisk od poziomowania bo powinien on normlanie działać z zamiennikiem lamp depo.

Ostatnio żarnik mi się przepalił to siedziały tam oryginalne żarniki OSRAM.

Opublikowano
21 minut temu, mati13_95 napisał(a):

Ostatnio żarnik mi się przepalił to siedziały tam oryginalne żarniki OSRAM.

Czyli wszystko wiadomo, ktoś zrobił konwersję "nie do końca" Pozostaje Ci znaleźć jakiegoś magika w takim razie który dołoży poziomowanie fabryczne.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, kaktusr napisał(a):

Czyli wszystko wiadomo, ktoś zrobił konwersję "nie do końca" Pozostaje Ci znaleźć jakiegoś magika w takim razie który dołoży poziomowanie fabryczne.

Po czym jeszcze możnapoznać że ktoś tak zrobił? Dziwne tylko, że w zderzaku są spryskiwacze.

Opublikowano
53 minuty temu, mati13_95 napisał(a):

Po czym jeszcze możnapoznać że ktoś tak zrobił? Dziwne tylko, że w zderzaku są spryskiwacze.

Rozkodować VIN i będzie widać co było w wyposażeniu auta, jak jest ten przełącznik to musiały być zwykłe H7

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, kaktusr napisał(a):

Rozkodować VIN i będzie widać co było w wyposażeniu auta, jak jest ten przełącznik to musiały być zwykłe H7

W tych czasach da się jakoś rozkodować ten vin żeby nie płacić kupy siana? 😁 może znasz jakiś sposób 😁

Opublikowano
12 minut temu, mati13_95 napisał(a):

W tych czasach da się jakoś rozkodować ten vin żeby nie płacić kupy siana? 😁 może znasz jakiś sposób 😁

Allegro pare zł

Opublikowano
W dniu 12.05.2026 o 13:35, mati13_95 napisał(a):

W tych czasach da się jakoś rozkodować ten vin żeby nie płacić kupy siana? 😁 może znasz jakiś sposób

Tak , da się - za darmo tu na forum . Wystarczy w odpowiednim dziale podać nr. VIN .

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, mariusz36 napisał(a):

Tak , da się - za darmo tu na forum . Wystarczy w odpowiednim dziale podać nr. VIN .

Super, dzięki.