Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozmazane naklejki na oponach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 2 tyg temu ponownie stałem się posiadaczem A4B6 i po wymianach filtrów, płynów itd. przyszedł czas na opony. Znalazłem sobie letnie Coninentale w dobrej cenie na OLX, jeszcze w workach oryginalne z metkami oponeo. Gościu chce szybko sprzedać bo pomylił rozmiar, więc cena też jest bardzo okazyjna. Nigdy nie kupowałem nowych opon, tym razem zresztą też planowałem dobre używki kupić, więc mam pytanie, może głupie a może nie. Chodzi o te zdarte naklejki na oponach co to jest? Dlaczego takie zdarte? Czy sprzedający chce coś ukryć czy co? Z góry dzięki za pomoc.

image.jpg

Opublikowano

Te zamazane częściowo naklejki na oponach to w sumie ważna rzecz, bo to etykieta eneregtyczna. Taka sama jakie stosuje się na pralkach czy żarówkach, tylko tutaj dotyczy opon. Oznacza jaka głośna jest opona i ile spala paliwa itd. Poczytaj sobie tutaj https://8opon.pl/etykieta-na-oponach

Samo rozmazanie o niczym nie świadczy, bo wygląda jakby wyblakłe od słońca czy coś. Każda opona o tych parametrach i rozmiarze ma taką samą klasę etykiety unijnej więc zobacz pierwszy lepszy sklep z oponami (oponeo, intercars) i będziesz wiedział jakie ma literki i kolory na etykiecie UE (czerwone lepiej omijać, A najlepsza).

Ważneijsze niż te naklejki to rok produkcji opon bo się zaraz okaże że kupujesz w dobrej cenie bo rocznik 2023 lub 2024. Daj znać co i jak. Pozdro.

Opublikowano

Niech Ci przyśle zdjęcie DOT

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za pomoc. Napisałem wiadomość do sprzedającego, zobaczymy co odpisze. Jak tylko dostanę zdjęcie to nie omieszkam was poinformować. Doradzicie co robić dalej.

Opublikowano
  • Autor

Miły pan podesłał mi zdjęcie dotu. Sama końcówka 2025, więc chyba niezły deal, prawda?dot.jpg

Opublikowano

51 tydzień w roku 2025, więc praktycznie nowe.