Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 Navarra blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jak miło znowu móc dodać coś na forum jak za starych dobrych czasów tuningu skuterów 🥰 tym bardziej w czasach anonimów i syfu na facebookowych grupach.

Moim nowym nabytkiem jest Audi A5 z 2017 roku w wymarzonym lakierze Navarra Blue. To moje drugie prywatne auto w życiu, pierwszym był Volkswagen CC, także to pierwsze Audi którym jeżdżę.

Na początku celowałem w polifta, aczkolwiek doszedłem do wniosku, że różnica w cenie nie jest tego warta.

Auto jest z 2017 roku, pod maską jest dwulitrowa benzyna TFSI o mocy 252 KM z programem na 300. Wystarczająco jak dla mnie 😎 napęd Quattro stały ( z tego co się orientowałem )

Wersja bez GPF.

Z wyposażenia to auto jest dosyć fajnie skonfigurowane, pakiet S-line, fotele w elektryce z masażami, virtual cockpit, head up, bang olufsen, lampy matrix, kamery 360 stopni, dodatkowo systemy typu pre sense, czujniki martwego pola itp. Sporo fajnych bajerów które dopiero pomału ogarniam 🤪

W aucie zrobiłem już kilka rzeczy, jednak będę wrzucał posty co jakiś czas, żeby było o czym rozmawiać 😅🫡

Nie mam co do niego wielkich planów jeżeli chodzi o modyfikacje, ma to być raczej auto do jazdy na co dzień niż pokazówka na zloty. Co z tego wyjdzie - zobaczymy 🥳 Wrzucam kilka fotek i zapraszam do dyskusji.

DSC_7067.jpeg

DSC_7074.jpeg

DSC_7096.jpeg

DSC_7088.jpeg

DSC_7081.jpeg

DSC_7078.jpeg

Opublikowano

Ładne, gratuluję zakupu. Oby służyło bezawaryjnie.

Opublikowano

Piękna sztuka 😍 dobry wypasik. Gratulacje niech dzielnie służy i cieszy😊

Opublikowano

Gratulacje zakupu 👏

Opublikowano

Ładna a5. Napisz co zrobiłeś jeszcze w aucie ??? . Intercooler masz fabryczny? Bo widzę, że softa masz zrobionego.

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się, inter jest fabryczny. Sam jeszcze nie wiem czy w silniku będę robił jakiekolwiek modyfikacje. Na ten moment jako że nie mam GPF zdecydowałem się o przejściu na olej Ravenol VST 5w40, jako że instrukcja dopuszcza taką specyfikację.

Wizualnie od kupna samochodu na ten moment zostały zrobione:

- Korekta lakieru
- Oklejenie ramek dookoła szyb folią 3m black gloss
- Oklejenie dekorów wnętrz folią 3m MX12 Matrix.

Tego typu modyfikacje robię sobie samemu )

W garażu czeka również grill plaster miodu w czarnym połysku, ale jeszcze trochę poczeka na montaż, jako że dopiero w listopadzie wracam do kraju.
W planach dodatkowo będę myślał nad aktywnym wydechem i zmianą dyfuzora z tyłu, ale to jeszcze jest czas ...

IMG_0466.jpgIMG_0467.jpgIMG_0445.jpgIMG_0529.JPGIMG_0527.JPGIMG_0528.JPG

IMG_0468.jpg

Edytowane przez krzysieka5

Opublikowano

Piękne auto. Masz zamiar całość zrobić bez chromu? Bo będzie jeszcze lepsze. Tablice jakie masz to tak mieszkasz? Jeśli tak to prawie jak sąsiedzi 😀😁

Opublikowano
  • Autor

Tak, docelowo chce się pozbyć całego chromu. Grill już czeka na montaż. Co do tablic to tak - mieszkam w Żorach, choć aktualnie pracuje w Szwajcarii 😎

Opublikowano

To jak wrócisz może mały spocik 😄