Opublikowano 20 Lipca20 Lip Hej,Pytanie czy jest jakiś interface, którym mogę diagnozować audi a4 z 2023? Chodzi mi o dpf, proste diagnozy. Gateway mam na sfd2.Czy mogę prosić jakieś propozycje?z góry dziękuje
Opublikowano 20 Lipca20 Lip Oryginalny VCDS i OBD11, przy czym ten drugi to jest raczej bardziej w kategorii zabawek, a nie urządzeń diagnostycznych.VCDS nawet nie myśl o klonie, bo one nie odblokują SFD..
Opublikowano 20 Lipca20 Lip Autor a gdzie najlepiej kupić oryginalnego vcds i jaką wersję?da rade cofnąć tłoczki, żeby wymienić klocki z tyłu?
Opublikowano 20 Lipca20 Lip Jeżeli w polskiej wersji, to jest tylko jeden oficialny dystrybutor w PL. Adako.https://www.vcds.pl/index.php?mod=sklep&item=23Bez problemu wykonasz za pomocą VCDS czynności serwisowe. W roczniku 23 raczej nie będziesz jeszcze miał SFD2. Dopiero od 24r. była w A4 B9.
Opublikowano 20 Lipca20 Lip Autor no właśnie mam sfd2 bo już był diagnozowany odisem :/ vcds podpiął to łączył się tylko z modułem getway z resztą nie było komunikacji.Dlatego pytanie czy jest jakaś możliwość żeby robić proste diagnozy. Edytowane 20 Lipca20 Lip przez chodz87
Opublikowano 20 Lipca20 Lip VCDS ma od 2 miesięcy funkcję odblokowania SFD, ale tylko oryginalny i po zarejestrowaniu się i weryfikacji. Trwa to kilka dni. Aktualnie funkcja ta testowana jest w fazie Beta w angielskiej wersji. Po zarejestrowaniu i pomyślnej weryfikacji masz przez rok (teraz może już 2 miesiące mniej) darmowo możliwość korzystania z funkcji odblokowania SFD. W przyszłości funkcja ta będzie objęta abonamentem rocznym. Dla osób prywatnych 50€/rok, dla warsztatów 100€/rok.Tutaj screena z mojego VCDS jak odblokowywałem SFD w moim aucie. Edytowane 20 Lipca20 Lip przez Muskel1
Opublikowano 20 Lipca20 Lip 51 minut temu, chodz87 napisał(a):vcds podpiął to łączył się tylko z modułem getway z resztą nie było komunikacji.Należy w tym przypadku wyłączyć filtr diagnosy, ale takie basics to nic nowego...
Opublikowano 20 Lipca20 Lip Autor Jeżeli jest napis UNECE to chyba mam blokadę sfd2? Czy w takim przypadku oryginalny vcds może coś diagnozować?