Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana typu jednostki MIB2 High w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przeprowadzam doposażenie w system MIB2 High (wymiana jednostki Delphi). Problem polega na tym, że pozyskana przeze mnie jednostka (o numerze (8W0035036J) pochodzi z sedana, a ja mam wersję kombi (Avant). W rezultacie pliki z zestawem danych (dataset) nie są odpowiednie dla mojego nadwozia. Czy ktoś może dysponuje właściwymi plikami? Samo przekodowanie systemu na wersję kombi nie zmienia wyświetlanej ikony. 01940101FF0A000053110001000A02102F0001E501700100DE

Opublikowano
  • Autor
6 minutes ago, Meska said:

Cześć, przeprowadzam doposażenie w system MIB2 High (wymiana jednostki Delphi). Problem polega na tym, że pozyskana przeze mnie jednostka (o numerze (8W0035036J) pochodzi z sedana, a ja mam wersję kombi (Avant). W rezultacie pliki z zestawem danych (dataset) nie są odpowiednie dla mojego nadwozia. Czy ktoś może dysponuje właściwymi plikami? 01940101FF0A000053110001000A02102F0001E501700100DE

Pozwolę sobie to sprostować: sterownik nie przyjmuje aktywacji bitu 2 w bajcie 2.

Opublikowano

Wklej kodowanie:

01940201FF0A000053110001000A02102F0001E501700100DE

po zmianie kodowania reboot jednostki 5F.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Muskel1, ikona Avant została już zakodowana. Mam pytanie: czy zestawy danych dźwiękowych się różnią?

14 minutes ago, Muskel1 said:

Wklej kodowanie:

01940201FF0A000053110001000A02102F0001E501700100DE

po zmianie kodowania reboot jednostki 5F.

Dzięki, ikona Avant została już zakodowana. Mam pytanie: czy zestawy danych dźwiękowych się różnią?

Opublikowano

Nie.

Opublikowano
  • Autor
1 hour ago, Muskel1 said:

Nie.

To nie jest pytanie ściśle związane z nawigacją, ale być może znasz odpowiedź. Czy przy montażu zestawu wskaźników typu Virtual Cockpit ma znaczenie, czy jest on przeznaczony do silnika benzynowego, czy diesla, oraz czy wskazuje wartości w milach czy kilometrach? Czy można go przekonfigurować za pomocą tzw. długiego kodowania (long coding), czy też wymagane są inne dane?

Opublikowano

mp/h czy km/h nie jest problemem i można zakodować. Natomiast Diesel czy benzyna jest problemem.

Szukaj odpowiedniego dla Twojego silnika i z odpowiednim napędem (quattro lub ośka).

SW: 8W5 920 790 D, HW: 8W5 920 790 C

Edytowane przez Muskel1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 6.09.2026 o 16:49, Muskel1 napisał(a):

mp/h czy km/h nie jest problemem i można zakodować. Natomiast Diesel czy benzyna jest problemem.

Szukaj odpowiedniego dla Twojego silnika i z odpowiednim napędem (quattro lub ośka).

SW: 8W5 920 790 D, HW: 8W5 920 790 C

Niedawno zakupiłem b9 z virtual kokpitem ale problem jest taki że nie wyświetlają mi się na nim mapy i zdążyłem zauważyć że jednostka mib2 nie posiada wyjścia na kabel hsd czy orientujecie się może jakie numery jednostek posiadają takie wyjście i będą współgrały z autem 2017 roku benzyna 190hp europa

Opublikowano
  • Autor

8W0035035/6, 8W5035035/6 Niezmodyfikowane bloki odpowiednie dla Europy. Być może istnieją inne.

Jeśli to istotne, miałbym 8W0035035

Opublikowano
Godzinę temu, Meska napisał(a):

Jeśli to istotne, miałbym 8W0035035

W jakiej kwocie i czy wysyłka za granicę ?

Opublikowano

W sumie od dłuższego czasu myślę o zmianie typu jednostki w mojej B9, wiec temat spadł mi z nieba ). Obecnie mam ten najmniejszy ekran Delphi chyba. Auto kupione po znajomości, dobra sztuka, ale no ten malutki ekran mnie denerwuje, wiec spróbował bym zmienić całą jednostkę (przy okazje dorzucić Android Auto + kamerkę na tył). Moje pytanie brzmi, czy jak kupię taki zestaw https://allegro.pl/produkt/nawigacja-navi-radio-wyswietlacz-fabryczna-oryginal-audi-a4-b9-8w-17r-4450a131-1a26-47c7-9856-855eddfe836a?offerId=18428612038 to podpasuje mi to do mojego Avanta bez jakichś cyrków wielkich? Oczywiście jestem świadomy, że różnego rodzaju kodowania i narzędzia będą potrzebne, ale jestem dość kumaty i chętny do zakupu potrzebnych rzeczy (Hex V2 na STM już mam). Starałem się znaleźć jakies poradniki tutaj i na AudiWorld, ale konkretnie pod mój przypadek nie ma. Może macie jakieś wskazówki co do zakupu zestawu i późniejszych prac?

Opublikowano

Klonem tutataj nic nie zdziałasz. Z resztą VCDSem nic nie zdziałasz...

Opublikowano
33 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Klonem tutataj nic nie zdziałasz. Z resztą VCDSem nic nie zdziałasz...

A jakie narzędzia będą potrzebne? Poczytałem co nieco i myślałem ze klon na STM + MHI2 + M.I.B. - More Incredible Bash by wystarczyły i do kodowania i do zdejmowania ochrony komponentu. Ale oczywiście kompletnie brak mi doświadczenia, więc to było bardziej życzeniowo :)

Edytowane przez majeranek31