Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Sygnalizacja akustyczna włączonych świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaliczyłem niedawno pierwsze wyzerowanie akku ze względu na nie wyłączone światełka. Dałem więc nura do schematu - brzęczyka nie widzę, zajżałem do Etki - nie widzę, zrobiłem wślizg cielesny pod konsolę - brzęczyka po prostu nie mam. (znajomy w B5 AFN ma sygnał akustyczny)

Padła więc decyzja o podłączeniu jakiegoś pipadełka. Ale... obejżałem drzwi, a tam nawet włącznika nie ma :tongue4:

Panowie czym jest sterowane światełko wnętrza ? Domyślam się, że sygnał jest podawany zależnie od zwarcia drzwi z zamkiem na słupku. Nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy.

Dłubał tam ktoś z Was ?

Opublikowano

a tam nawet włącznika nie ma

jest, mikrostycznik jest w zamku drzwi :naughty:
Opublikowano

Hej, jest gdzieś na forum jak zamontować brzęczek który będzie informował o włączonych światłach gdy zapłon będzie wyłączony lub o konieczności włączenia gdy odpalisz auto. Podpowiem tylko że musisz brzęczek podłączyć przez mostek greca (nie wiem jak się to dokładnie pisze - ale chodzi o układ 4 diód prostowniczych) wpinając się jednym kablem pod bezpiecznik od świateł pozycyjnych a drugim pod bezpiecznik w którym pojawia się + po przekręceniu stacyjki (ja wpiąłem pod bezpiecznik od tylnej wycieraczki). Z rozwiązania jestem bardzo zadowolony - od pół roku nie rozładowałem jeszcze akumulatora (wcześniej 3 razy)

Opublikowano

Witam

Podpinam się pod temat ponieważ zauważyłem , ze u mnie tez nic nie brzęczy jak zostawię na światłach. Zastanawiałem się czy może taki brzęczyk mógł się po prostu uszkodzić. Chciałbym go wymienić o ile jest taka możliwość. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie go szukać. Nie mam pojęcia gdzie może być zamontowany, o ile jest u mnie zamontowany.

Opublikowano

brzęczek jest koło zegarów,trzba rozebrać:) jest gdzieś na forum razem ze zdjeciami w dziale ZRÓB TO SAM..wystarczy poszukac

Opublikowano

Wymieniłem dzisiaj brzęczyk jednak nic to nie dało. Nadal nie piszczy jak zostawiam włączone światła. dodam, że oświetlenie wewnętrzne działa i reaguje na otwarcie drzwi. Zastanawiam się czy może być tak, że jest to pikanie w jakiś sposób wyłączone?

Proszę o jakieś sugestie.

Opublikowano

VAG - kodowanie deski (kombiinstrument)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy zna ktoś warsztat w Warszawie, który potrafi ten brzęczyk naprawić

• 4 tygodnie później...