Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] VAG COM 409 - brak polaczenia z modulem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Mam pilne dosc pytanko. Ostatnio wywalilo mi blad poduchy bo gmeralem odkurzaczem pod fotelem i mi sie chyba kabelki poluzoway. Zlapalem wiec za VAGa i skanuje bledy. Wywalilo mi blad poduszki wg oczekiwan. Wszedlem w modul poduszek ale dostalem komunikat, ze nie moge polaczyc sie z modulem. Tak mam przy probie polaczenia z dowolnym modulem np komfort. Mam taki badziewny kabelek a allegro za 4 dychy i skanuje bledy ale nie chce sie laczyc z modulami aby je moc wykasowac.

Czy moze to ja cos zle robie?

Prosze o rade bo jutro w traske i chcialbym miec (odpukac i wypluc dwa razy :-) ) poduszki sprawne.

Pozdrawiam

Opublikowano

Obawiam się,ze to nie wina kabelka tylko brak cracka :gwizdanie:

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie koniecznie...do niedawna używałem Vag-Com 409.1 bez craca i nie miałem najmniejszego problemu z kasowanie błędów.Ograniczenie jakie wprowadzała wersja demo(bynajmniej u mnie) to brak wglądu do BS.

Polecam wersje 311-2...obecnie jej używam. Jest praktycznie taka sama jak 409.1 i nie ma problemu z "witaminką".

Gdyby były problemy ze znalezieniem to napisz na PW...podeślę mailem :naughty:

I takie profilaktyczne pytanko...czy wcześniej kasowałeś już swoim zestawem błąd poduszki?

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Wlasnie nie kasowalem tym zestawem poduszek ani innych bledow. Do tej pory bylo ok i tylko skanowalem audika.

Jak przyszlo pokasowac to kupa :-/

Opublikowano

W takim razie chyba wiem gdzie tkwi problem :gwizdanie:

W momencie wczytywania sterownika poduszki należy oczywiście mieć włączony zapłon...po czym po kilku sekundach Vag-Com prosi o wyłączenie zapłonu na 30s i ponowne jego włączenie(po każdym przekręceniu kluczyka trzeba zatwierdzić operacje w wagu).Jeśli tego nie zrobisz po upływie 30s program zgłasza problem z połączeniem się ze sterownikiem.

U mnie akurat trzeba powtórzyć operację 2x i dopiero wtedy wchodzi w ustawienia jaśków.

Później już tylko odczytać błędy...wykasować i cieszyć się sprawnym jaśkiem i brakiem denerwującej czerwonej kontrolki przy zegarach :naughty:

Powodzenia :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ale jednak to nie to.

nie mam zadnego komunikatu poza tym, ze mi wyswietla, ze nie moze sie polaczyc. I tak jak pisalem nie tylko z poduszkami ale tez z komfortem i innymi. Komunikat mam prawie zaraz po wybraniu modulu.

Niestety VAG nie daje komunikatu o wylaczeniu zaplonu itd.

Ale dzieki za pomoc.

Wyslalem Ci PW. Moge liczyc na VAGa od Ciebie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Adams podaj mi proszę jeszcze raz maila, bo już dwa razy wysłałem i Outlook zwraca mi info, że nie dotarło(odbiorca nieosiągalny).

Może przez GG będzie szybciej :gwizdanie:

Pozdr